Tijdens het festival, waar artiesten als De Nieuwe Stempel en het veel gevraagde Lieve Bertha optreden, is er ook ruimte voor workshops van Loesje Nederland (Hoezo Crisis? Jongeren en Duurzaamheid in tijden van economische crisis) en WasteWatchers (What’s the price? Verspilling en de economische waarde van voedsel).
Kleine voetafdruk
WoestPoP onderscheidt zich door het feit dat elke bezoeker een kleine ecologische voetafdruk achterlaat, vertelt hoofd organisatie Yannick Rol: “Wij willen bezoekers bewust maken dat het gevoel van duurzaamheid een goed gevoel kan geven. Zo wordt tijdens het festival zelf energie opgewekt op een door fietsen aangedreven podium.”
“Het eten komt uit de tuin van de stadstuinders van Zwolle. Alles wat de bezoekers eten, zat dan 20 minuten voor die tijd nog aan de plant,” vervolgt Rol. “Bezoekers moeten bezig zijn met wat ze doen. We hebben met z’n allen echt onvoldoende door wat voor druk we uitoefenen op elkaar, op de wereld en op de natuur. Door bezoekers het gevoel te geven dat ze zelf iets kunnen doen, zelf iets in handen te laten geven, kunnen we de natuur ontlasten. Als dat lukt is de eerste editie zeker geslaagd.”
Centrale ligging Zwolle
Jongerenorganisatie WoesteLand kiest voor Zwolle, omdat de stad centraal gelegen en makkelijk te bereiken is en WoesteLand een goede relatie onderhoudt met de Zwolse stadstuinders. “Daarnaast ligt de festivallocatie niet ver buiten de stad, maar is er toch natuuromgeving door aanwezigheid van riet, bomen en de uiterwaarden. Er hangt natuurrust.”
De kaartverkoop voor WoestPoP is inmiddels gestart. Een weekendticket kost 30 euro, en dat is inclusief overnachting en deelname aan de workshops.
Voor WoestPoP werkt WoesteLand samen met IVN Zwolle, Natuur&Milieu Overijssel, Travers Welzijn en de stadstuinders Zwolle.