Weekagenda week 18

Villagers, Knights, Open Mic Night, The Hookers, Bevrijdingsfestival Overijssel

Redactie Enschede / Foto: Michelle Harrison (archieffoto) ,

De oranje dagen inclusief een nieuwe koning zijn nog maar net voorbij, of we gaan alweer door naar het volgende feestje: het Bevrijdingsfestival in Zwolle op zondag 5 mei. Hier staan onder andere lokaal talent Salisbury en Paceshifters. Verder deze week zijn er shows te zien van onder andere Villagers in Metropool en The Hookers in Het Burgerweeshuis.

Villagers
Waar:
Jupiler Stage, Poppodium Metropool
Wanneer: Woensdag 1 mei, zaal open 19:00 uur, aanvang 20:00 uur
Wat kost dat?:
VVK: 15 euro, deurverkoop: 18 euro
Waarom: Kan het zijn dat ik die al gezien heb? Als je de afgelopen jaren een show van Bell X1, Tracy Chapman, Elbow, Tindersticks, Neil Young of Grizzly Bear hebt bezocht dan zou dat kunnen want Villagers heeft voor al deze grootheden de support gedaan. Dat zijn dus niet de minsten. Op zich niet vreemd, want Villagers heeft inmiddels twee geweldige platen uitgebracht. Het voorprogramma wordt verzorgd door Douglas Firs.

Twents Songschrijvers Gilde presenteert: Open Mic Night 
Waar: Atak Cafe, Poppodium Atak, Enschede
Wanneer: Donderdag 2 mei, zaal open 21:00 uur, aanvang 21:30 uur
Wat kost dat?: Gratis
Waarom: In Twente en omstreken barst het van het singer-songwritertalent. Op de open mic night hebben ze de kans om elkaars liederen te beluisteren, of om voor het eerst een podium te beklimmen, of om nieuw publiek te overtuigen, of om nieuwe songs uit te proberen, of om zielsverwanten te vinden. Het publiek heeft de mogelijkheid om in een avond oude rotten en jonge helden op de vingers te kijken, en zo deel te nemen aan het ontstaan van nieuwe liedjes, nieuwe artiesten en nieuwe samenwerkingen. Een uniek kijkje in de keuken voor de toeschouwer, een unieke mogelijkheid voor liedjesschrijvers. 

KICKSTART!: Knights
Waar: Muziekcafe, Poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: Donderdag 2 mei, zaal open 18:00 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: Gratis
Waarom: Knights is een band bestaande uit drie jonge mannen uit Tubbergen. Ze zijn geïnspireerd door muziek uit de jaren '60 en '70, geluiden uit de middeleeuwen en het wilde westen. Dit brengen ze samen in hun eigen geluid, wat ze alternatieve bluesrock noemen. Op het podium creëren ze variatie in het geluid en een bijzondere aanschouwing door steeds van instrumenten te wisselen. Er is dus niet alleen veel te horen, er is ook veel te zien bij de Knights

The Hookers
Waar: Poppodium Het Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Zaterdag 4 mei, zaal open 20:15 uur, aanvang 20:30 uur
Wat kost dat?: VVK: 8 euro, deurverkoop: 10 euro
Waarom: De zuidelijke goden van satanische punk zijn terug van weggeweest. The Hookers maken muziek voor de echte obscure metal-, punk- en rock&roll-fanaten. Lompe ruige vieze punk met flink wat old school metal er doorheen. Voor fans van Peter Pan Speedrock, Nine Pound Hammer, Nashville Pussy en Zeke.

Bevrijdingsfestival Overijssel
Waar: Park de Wezenlanden, Zwolle
Wanneer: Zondag 5 mei, 12:00 uur
Wat kost dat?: Helemaal niets! Lang leve de vrijheid.
Waarom: Omdat de vrijheid vieren op een mooie dag met goede muziek heel erg leuk is. Podium Abott en het Sena Talent Stage zijn dit jaar powered by Hedon. Op het laatste podium is veel lokaal talent te spotten, zoals Salisbury en Paceshifters. Op de andere podia staan onder andere Miss Montreal, Skip & Die, Nobody Beats the Drum en Villagers geprogrammeerd.