Weekagenda: week 51

Claw Boys Claw, Cortonville, De Staat, Burgerpop, Will and the People

door: redactie Enschede / foto: archieffoto Eddy Dibbink. ,

Kerst staat alweer bijna voor de deur, maar eerst hebben we nog wat concerten en optredens voor je op een rij gezet. Check hier welke shows jij in Overijssel kan zien deze week.

Claw Boys Claw
Wat: stevige garage rock afgewisseld met guitige gitaarsongs
Waar: Grolschzaal, poppodium Atak, Enschede
Wanneer: 19:00 uur, vrijdag 20 december
Wat kost dat?: VVK: 19,00, deurverkoop:
Waarom: Hun nieuwe plaat Hammer bestaat uit mooie, broeierige gitaarsongs. Met snufjes psychedelica en americana, samen met die niet veel veranderde basis van stevige garage zorgen ze voor een van de betere Nederlandse platen van dit jaar. Na 30 jaar bewijst deze band nog steeds één van de leukste vaderlandse bandjes te zijn. Support wordt deze avond gedaan door Black Box Red.

De Staat
Wat: dansbare rock
Waar: Jupiler Stage, Metropool, Hengelo
Wanneer: 19:30 uur, vrijdag 20 december
Wat kost dat?: VVK: 17,50 euro, deurverkoop: 20 euro
Waarom: Omdat je nooit genoeg kunt krijgen van De Staat. Torre en zijn band staan er om bekend een zaal compleet op zijn kop te kunnen rocken en daar moet je toch wel bij zijn. Plus, ze hebben een heel tof nieuw nummer, die je - ter opwarming van de show - hieronder kunt beluisteren.

Burgerpop
Wat: lokale rock
Waar: concertzaal, Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: 20:30 uur, vrijdag 20 december 
Wat kost dat?: 5 euro
Waarom: Een avond rocken met vier toffe bands: Vultures, The Reminder, Storage Box en The Interns. Vultures is een nieuw power trio uit Deventer. Joppe Kusters, Tom Bloembergen en Henk Hulzebosch zijn geen onbekenden in het Deventer popcircuit en kun je onder andere kennen van bands als Red House en Yes Indeed. The Reminder is een alternatieve rockband uit Deventer en Arnhem, waar zowel in de muziek als in de teksten, dynamiek de hoofdrol speelt. Intens, energiek en betrokken met het publiek laten ze hun gevoel spreken.

Rock zoals het bedoeld is! Niet teveel poespas, maar in volle vaart rechtuit. Dat is Storage Box. In 2012 opgericht en sindsdien al een leuk lijstje met optredens achter de rug. Na de winst van vele bandwedstrijden, waaronder de Burger Band Clash van 2013, zijn The Interns terug in het Burgerweeshuis. The Interns is een energieke Nederlandse rockband, met invloeden van bands als Biffy Clyro en Young Guns.
 

Cortonville
Wat: voornamelijk rock
Waar: concertzaal, Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: 19:30 uur, vrijdag 13 december
Wat kost dat?: 8 euro
Waarom: Cortonville presenteert drie van Nederlands meest rockende bands: Gingerpig, Black Bottle Riot en Tenement Kids. De bands doen onder toeziend oog van Cortonville vijf Nederlandse steden aan en staan vanavond in het Burgerweeshuis.

Will and the People
Wat: feesten!
Waar: Jupiler Stage, Metropool, Hengelo
Wanneer: 19:00 uur, zondag 22 december
Wat kost dat?: VVK: 16 euro, deurverkoop: 19 euro
Waarom: Zondagen zijn over het algemeen wat muziek en shows betreft een beetje saai, er is bijna nooit wat te beleven op deze dag. Op 22 december echter wel! Samen met Will and The People gaan we in Metropool dansend (bijna) het jaar uit. De mannen zijn misschien wel een beetje apart, maar feesten kunnen ze wel! Gegarandeerd voetjes van de vloer. Ze stonden al eerder in Metropool, check hieronder wat je kunt verwachten van deze avond.