Weekagenda: week 50

Mercy Flush, Stairway to Hedon, Deadbeat, My Propane en meer

door: redactie Enschede / foto: archieffoto ,

Deze week staan er veel releases op het programma. Zo presenteren de mannen van Mercy Flush hun nieuwe ep in café de Pimpelaar in Enschede op vrijdag en rocken de heren van My Propane met hun nieuwe plaat zaterdagavond op de planken van Atak! Check hier de rest van de concertagenda van week 50.

Deadbeat cd-release party
Wat: 'partycore'
Waar: Saxionzaal, poppodium Atak, Enschede
Wanneer: 20:00 uur, vrijdag 13 december
Wat kost dat?: 6 euro
Waarom: Of je nou van metalcore, pop-punk of electronic houdt: Deadbeat heeft het allemaal. Want na een periode van stilte en bezinning is het tijd voor actie en draait de partycore unit weer op volle toeren. De inmiddels beruchte feestformule is volledig herzien en op alle facetten verbeterd. Op het gebied van sound zijn alle registers open getrokken en zijn de jongens verder zijn gegaan dan ooit tevoren. Een geldig bewijs hiervan is hun nieuwste release It Starts With One! Natuurlijk treedt Deadbeat niet alleen op. Zij hebben een aantal toffe support acts gevonden. Dit zijn Deadly Alliance, Solace Within en A Bridge Too Far.

Mercy Flush ep-release
Wat: groove, funk, rock
Waar: café de Pimpelaar, Oude Markt, Enschede
Wanneer: 20:30 uur, vrijdag 13 december
Wat kost dat?: gratis!
Waarom: Mercy Flush is een jonge vierkoppige funk/groove/rock-band uit Enschede die met groot plezier een eigen draai geeft aan de muziek van vroeger en tegenwoordig. Terug naar de basis is het motto: één zanger, één gitarist, één bassist en één drummer, meer is er niet nodig! Voor de eigen nummers wordt inspiratie opgedaan uit Rage Against The Machine, Foo Fighters, Urban Dance Squad, Incubus en zelfs de jaren ’60 zijn terug te horen. Deze mix zorgt voor een lekkere groove en een goed gevoel bij zowel publiek als de band zelf. De missie van de band is het publiek afgepeigerd en voldaan naar huis te laten gaan.

Stairway to Hedon - voorrondes
Wat: bandwedstrijd
Waar: de Gashouder, Dedemsvaart
Wanneer: 19:00 uur, vrijdag 13 december & zaterdag 14 december
Wat kost dat?: helemaal niks!
Waarom: Tijdens vier voorrondes wordt er gestreden om een plek in de grote finale en de kans om als voorprogramma te openen bij een bekende artiest in het nieuwe Hedon. Winnaars van de voorrondes krijgen coaching van professionals zodat ze helemaal klaar zijn voor de eindstrijd. Met onder andere op vrijdag Prestcold Molly en The Muncks en op zaterdag The Interns en Flowiezo.

Monomyth & Candybar Planet
Wat: stonerrock
Waar: concertzaal, Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: 20:00 uur, vrijdag 13 december
Wat kost dat?: 11 euro, CJP/studenten: 9 euro
Waarom: Monomyth is ontstaan in 2011 en bestaat uit leden van onder andere 35007 en Incense. Ze halen niet alleen invloeden uit psychedelische en stonerrock, maar ook bij Steve Reich, klassieke muziek en drone muziek.

De mannen van Candybar Planet behoorden in de jaren negentig tot de neus van de Eindhovense gitaarzalm. Berucht vanwege hun beukende grooves a la Kyuss, hersensplijtende gitaarsolo’s en de heerlijke soulrockstrot van zanger Richard Plukker. Gelukkig zijn ze sinds 2011 terug en hun stonerrock beukt als nooit tevoren. Eind september verscheen hun nieuwe album Timelapse.

My Propane cd-release
Wat: diepe, donkere sound
Waar: Saxionzaal, Poppodium Atak, Enschede
Wanneer: 19:30 uur, zaterdag 14 december
Wat kost dat?: 4 euro, zowel deurverkoop als voorverkoop
Waarom: My Propane speelt een originele mix van beat-driven heavy dark rock & metal music, moeilijk om te labellen of te categoriseren. Een diepe, donkere sound, recht in je gezicht, maar ook atmosferisch en melodieus. De band is geformeerd door een Italiaanse zanger, een Zuid-Amerikaanse gitarist met Indiase achtergrond, een Nederlandse bassist en een half Duitse drummer.

Kelderjam 
Wat: gratis jamsessie
Waar: Atak studio's, Poppodium Atak
Wanneer: vanaf 15:00 uur, zondag 15 december
Wat kost dat?: niets!
Waarom: Haal je gitaar, zangstrot, pianovingers of drumstokken tevoorschijn. Voordat we 2013 uit gaan, organiseert Atak Studios op zondag 15 december weer een Kelderjam. Een gratis jamsessie in de kelder van Atak waar je elkaar ontmoet, bijpraat en natuurlijk waar je samen kunt jammen! Alle backline is aanwezig. Bij deze kelderjam is er ook een zogenoemde jammaster aanwezig die er voor zorgt dat er ter plekke bands worden geformeerd en elke jam op een goede manier verloopt.