Weekagenda: week 49

Songschrijvers gilde: Open Mic Night, Foto & Ares, Jacco Gardner, Troops of Doom en meer

door: redactie Enschede / foto: archieffoto ,

We gaan een koude week tegemoet in het oosten van het land. Des te meer reden om lekker de warmte op te zoeken. Waar kan dat nou beter dan in de leukste café's en poppodia van Overijssel? Check hier de concertagenda van week 49.

Atak Café en Twents Songschrijvers Gilde presenteren... Open Mic Night
Wat: open podium voor Twentse muzikanten
Waar: Atak café, poppodium Atak, Enschede
Wanneer: 21:30, donderdag 5 december
Wat kost dat?: niets!
Waarom: In Twente en omstreken barst het van het singer-songwritertalent. Tijdens de Open Mic Night hebben deze talenten de kans om elkaars liedjes te beluisteren. Ook hebben ze de kans om voor het eerst een podium te beklimmen, een nieuw publiek te overtuigen, nieuwe songs uit te proberen of zielsverwanten te vinden. Oftewel een uniek kijkje in de keuken voor de toeschouwer en een unieke mogelijkheid voor liedjesschrijvers.

Cd-release Troops of Doom
Wat: hardcore met death metal invloeden
Waar: Het Paradijs, poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: 20:30 uur, vrijdag 6 december
Wat kost dat?: 3,50
Waarom: Troops of Doom werd in 2008 opgericht. Dan wordt een cd-release wel een keer tijd toch? De band speelde veel en vaak live met onder andere Fallbrawl, Kudra Mata, Striking Justice, To The Test en nog veel meer bands in de metalhoek. De band speelt dan ook hardcore van het agressieve soort met terror/mosh en death metal invloeden. De teksten verhalen over zombies en andere dagelijkse ongemakken. Geweldige nummers om even flink op los te gaan dus. Maar na een verfrissende douche thuis kon je dan nooit nog even lekker een cd'tje van de band opzetten. Vanaf 6 december komt daar echter verandering in. Be there!

Deventer Singer-songwriters Gilde
Wat: Nog meer singer-songwriter, maar dan in Deventer
Waar: Cafe, Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: 20:00 uur, vrijdag 6 december
Wat kost dat?: gratis
Waarom: Nog een singer-songwriter avond in het oosten des lands. De naam zegt het al, sessies voor en door singer-songwriters uit Deventer met als doel: luisteren. De avond wordt georganiseerd door het Deventer Songwriters Gilde om meer podiumplekken te bieden aan songwriters uit Deventer.
 

Jacco Gardner
Wat: Baroque pop
Waar: Concertzaal, Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: 20:30 uur, vrijdag 6 december
Wat kost dat?: 14 euro, studenten/CJP: 12 euro
Waarom: Het is snel gegaan met Jacco Gardner. Vorig jaar lanceerde hij zijn single ‘Clear the Air’ op een klein Spaans label, en de single werd via YouTube direct opgepikt door diverse internationale media als Pitchfork, NME en The Guardian. Gardner tekende bij het Amerikaans psychrock-kwaliteitslabel Trouble in Mind en mocht afgelopen jaar al op het grootste showcase festival van de wereld staan: SXSW.

Foto & Ares
Wat: hiphop
Waar: zaal 3, Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: 23:00 uur, zaterdag 7 december
Wat kost dat?: Voor 0.00 uur helemaal niks
Waarom: De negentienjarige uit Breda afkomstige Fotosynthese (echte naam: Mijndert Rodolf) is inmiddels bij velen een begrip. Hij was ooit de jongste finalist in de categorie hiphop bij de Grote Prijs van Nederland, is opgenomen in het internationale talentenprogramma van het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur en won onlangs de BoArte Aanmoedigingsprijs 2013 tijdens de Cultuurnacht van Breda. Zowel het album ‘Los’ als zijn live-optredens worden met lovende woorden ontvangen.

Net als Fotosynthese, is ook Ares beloond met een nominatie voor State Magazine’s ‘Rookie Of The Year’ Awards. Bovendien stond de geboren Brabander in de halve finale van de Grote Prijs en verscheen hij op tv bij BNN’s The Next MC. Sinds de finale van The Next MC is de carrière van de jonge MC Ares in een stroomversnelling geraakt en zal ook zijn derde solo EP verschijnen. In 2014 volgt zijn debuutalbum ‘Roadtrip’.