The Greatest Show on Earth: André Manuel presenteert ook de vijfde editie

Pop-rock, singer-songwriter en meer verrassende muziek

door: Willem Stolk. ,

The Greatest Show on Earth, waarbij de grote zaal van Metropool weer omgetoverd is tot een carrousel met podium A, B, C, D , de bank en een draaitafel opstelling. Zeven lokale acts brengen om en om drie nummers ten gehore onderbroken door interviews, afgesloten door dj Bob Holtkamp.

De lokale acts die deze editie op het podium stonden zijn: Hufterbuks, Burcak, Hip & Hanneke, Lotta Rasva, That Gloom, The Shelters en Anouk Talen. Uiteraard zingt Andre Manuel ook een aantal liederen, met rauwe stem, grappen en grollen en een serieuze ondertoon. Zo praat hij de acts ook aan elkaar.

Hufterbuks

Begonnen als een over-the-top metalcartoon is Hufterbuks inmiddels uitgegroeid tot een heel erg goed cock & roll bandje (zoals ze zichzelf promoten). Vanavond alvast een voorproefje van de binnenkort te verschijnen EP met eigen nummers zoals 'Ass Assinator' en 'R'nR'. Hell yeah!  

Burçak
Electropop met orientaalse invloeden en een vette rnb knipoog. Daarnaast is het ook erg dansbaar. Op 11 November kwam de single 'Make Your Move' gemixed door Guido Aalbers (Lorainville, Van Dik Hout, Miss Montreal) uit. Live speelt Burcak met veel energie.

Lotta Rasva
Almelose Lotta maakte veel indruk tijdens het Liedjesmakersfestival afgelopen oktober in Hof88, Almelo. Daar kwam ze terecht omdat ze op de dag ervoor gespot werd in een winkelpasssage. The Greatest Show is een logisch vervolg. Ze haalt haar inspiratie uit indie-pop. Haar helden zijn Lady Gaga, Tegan & Sara, Ellie Goulding en Paramore. Ook zet ze typische liefdesliedjes om in een beetje een grapje. Zo begint een van haar liedjes met de tekst "This wasn't supposed to be another love song, but I guess it's gonna be another lovesong".

Hip & Hanneke
In navolging van The White Stripes, The Kills, Bombay Show Pig en 2 Unlimited hebben Hip & Hanneke een duo opgericht. In live-electro welteverstaan en dus verrassend en tevens verrassend veel plezier. Hip op gitaar, toetsen en samples en Hanneke achter de drums. Lekker live, geen computerbeats, maar wel elektronische effecten en samples. In 2012 hebben Hip & Hanneke een videoclip opgenomen, de support gedaan voor het Zweedse Gnucci en dj Kypski en onlangs zijn ze de studio in geweest om een aantal nummers op te nemen.

The Shelters
The Shelters is een psychedelische rockband uit Deventer. Ze spelen acid rock en zijn beïnvloed door onder andere Jimi Hendrix. De band wisselt een rauwe sound af met vette effecten en maakt gebruik van dikke drumbeats. De zanger, Lars Bergman, propageert love. Op 2 februari presenteren ze hun eerste single: 'Jorge’s Jalapeño' inclusief videoclip.

What Gloom
What Gloom brengt met hun psychedelische –indiepop – punk rock je hoofd van slag en je lijf op hol. De band, geformeerd op het conservatorium te Utrecht, heeft binnen een jaar tijd een intensief repertoire geproduceerd dat muzikaal alle kanten op schiet, maar steeds de rode draad van maffe licks en bizarre twists behoudt.

Anouk Talen
Anouk is een jonge singer-songwriter uit Hengelo. Indrukwekkend en breekbaar tegelijk. Ze zingt al jaren, schrijft sinds een jaar eigen nummers in het Nederlands en het Engels, die ze onbevangen ten gehore brengt. Inspiratie haalt ze uit haar leven: dingen die ze bijzonder of mooi of aangrijpend vindt. Vaak is het iets heel persoonlijks wat ze graag wilt delen