Sofia Dragt wint de Grote Prijs van Nederland 2013

Grote Prijs in de singer-songwriter categorie gaat mee naar Enschede

door: redactie Enschede ,

3voor12/Overijssel sprak de trotse winnares over de Grote Prijs en haar toekomstplannen. "Ik werd iedere ronde door de jury gekozen, wat ik super vond."

Afgelopen weekend won Sofia Dragt in de categorie singer-songwriter de Grote Prijs van Nederland 2013 met lovend jury commentaar. De jury vond dat Sofia mooie songstructuren gebruikt en goede popliedjes maakt. Daarnaast vonden ze dat haar show van begin tot eind klopt. Sofia bevindt zich in goed gezelschap, zo wonnen onder andere Eefje de Visser, Typhoon, Case Mayfield en Lucky Fonz III recent de Grote Prijs. Het winnen van de Grote Prijs brengt een boel media-aandacht met zich mee, zo speelde Sofia afgelopen maandag in De Wereld Draait Door. Toch wist ze tussen de bedrijven door tijd te vinden om een paar van onze vragen te beantwoorden.

Kun je de 3voor12/Overijssel lezers uitleggen hoe de Grote Prijs van Nederland precies in zijn werk gaat?
Sofia: "Via de website van de Grote Prijs kun je je aanmelden en dan word je uitgekozen om als kandidaat geselecteerd te worden. Vervolgens kan publiek online op je stemmen. Als je voldoende stemmen haalt dan ga je naar de kwartfinale. In totaal zijn er drie ronden, de kwartfinale, de halve finale en de finale. Bij alle ronden wordt er een publieksprijs gekozen, maar ook wordt er door de jury gekozen. Ik werd iedere ronde door de jury gekozen, wat ik super vond!

In de finale speelde ik tegen Chayah, On Eva, Jürgen & de Linkse Hobby's, Jyoti Verhoeff en Thomas Pieters. In het onderstaande filmpje staat kort wat ik van de andere kandidaten vond en wat de overige finalisten van mij vonden."

Wat vind je ervan dat je de Grote Prijs gewonnen hebt?
Sofia: "Ik vind het een eer om de prijs te winnen! Het staat natuurlijk zeer goed op mijn CV als muzikante en het is een bevestiging voor mij dat mensen mijn muziek mooi vinden.
Daarnaast zijn de gewonnen prijzen ook mooi meegenomen. Ik heb 4000 euro gewonnen om aan mijn carrière te besteden en verder veel media-aandacht, studiotijd, coaching en ik mag de komende tijd spelen op te gekke plekken zoals de Melkweg!"

Wat kunnen we in de nabije toekomst van je verwachten?
Sofia: "We zijn bezig met mijn album die in de lente van 2014 uit moet komen." Daarnaast speelt ze komend weekend in de Melkweg in Amsterdam. Benieuwd naar het optreden van Sofia Dragt, Sander Huting, Wouter Vliegen en Justin Nicksteit in De Wereld Draait Door? De filmpjes zijn hieronder te bekijken.