Prestcold Molly wint derde voorronde Stairway to Hedon

"Aanstekelijke rockmuziek die klaar is voor de grotere festivals"

Fotograaf/schrijver: Wilco Steeneveld ,

Met band competitie Stairway to Hedon wordt een podium gegeven aan beginnende, jonge bands in Overijssel. Vier voorrondes, zeventien verschillende bands, uiteenlopende genres. Het vormt de ultieme kans voor jonge bands om zichzelf in de spotlight te spelen, en op die manier kans te maken op de prijs die aan Stairway to Hedon hangt: openen als voorprogramma bij een bekende artiest in het nieuwe Hedon.

Alternatieve pop/rockband Manatee Madness, singersongwriter band Jantsje Procee, het alternatieve rock kwartet Prestcold Molly en funky rock/jazzband The Muncks streden vrijdag 13 december om de derde finaleplaats van Stairway to Hedon. De derde voorronde vond plaats in de Gashouder in Dedemsvaart.

Jantsje Procee mocht het spits afbijten. De zeskoppige band maakte onder andere gebruik van een saxofoon en een echte piano. Alle bandleden volgen een muzikale opleiding en dat is te merken: ze zijn nog maar een jaartje samen en het plezier spat er vanaf. De band werd echter wel gedragen door twee mensen: zangeres Jantsje en gitarist Mark Schimmel.

The Muncks bestegen als tweede band het podium. Een lekkere Hammond en eigen 'antieke' microfoon ondersteunden de funky muziek. De nummers zijn swingend met funky basslines en ondanks dat The Muncks nog maar drie maanden samen spelen, klinkt de muziek super en is er echt chemie tussen de heren.

Manatee Madness mocht zich daarna klaar maken. De vier jongens uit Kampen hebben nog maar twee keer op een podium hebben gestaan, maar de band leek geen plankenkoorts te hebben. De muziek kan het beste beschreven worden als alternatieve pop/rock met een vleugje blues en jazz.

De laatste band van de avond is het alternatieve rock kwartet Prestcold Molly. De jongens uit Rijen zijn niet compleet: de bassist is er niet. De invaller heeft 's middags het hele repertoire moeten leren. De lekkere rockmuziek en de energie die de jongens op het podium brengen is aanstekelijk. Het plezier straalt eraf.

De aanstekelijke energie van Prestcold Molly sloeg ook over op de jury. Volgens de jury is de band het meest klaar voor de finale van Stairway to Hedon en op grotere festivals te spelen.