De IJssel stroomt over op 28 december

Showcase festival met negen Overijsselse bands in NAXTstage

door: redactie Enschede ,

Zaterdag 28 december aanstaande organiseert Poppunt Overijssel in samenwerking met Sena, 3voor12 Overijssel en de Provincie Overijssel ‘De IJssel Stroomt Over’, een showcase festival waar in totaal negen Overijsselse bands zullen optreden die het afgelopen jaar indruk hebben gemaakt op de Overijsselse podia en festivals.

Op het programma staan: Chayah (bekend van onder meer de Grote Prijs van Nederland, en Nederland 3 programma ‘Beste Singer-Songwriter’), The Road Home (3FM Serious Talent), de Pioniers (winnaar Popprijs Overijssel 2013), E-Royal and the Kingsz, de Nieuwe Stempel, Texas Radio, Hey Kid, Undawn en Midnight Motel.

De bands zullen niet alleen optreden, maar er worden ook video-opnames gemaakt. Ook worden er interviews afgenomen met de deelnemende bands. Daarnaast verschijnen alle optredende bands op de promotie-cd van Poppunt Overijssel, welke wordt verspreid onder muziekprofessionals uit heel Europa die Eurosonic/Noorderslag in Groningen bezoeken. En als klap op de vuurpijl worden drie bands namens Poppunt Overijssel afgevaardigd om op donderdag 16 januari op Eurosonic in Groningen te spelen. Welke bands dit zijn wordt op 3 december door Eurosonic bekend gemaakt.

De IJssel stroomt over zal plaatsvinden in het NAXTstage in Almelo. Tickets kosten vijf euro en zijn verkrijgbaar via de bands, via www.naxtstage.nl en aan de kassa tijdens de avond zelf. Mocht je er niet bij kunnen zijn: het hele showcase festival wordt live gestreamed en is onder meer te volgen op 3voor12 Overijssel en jijenoverijssel.nl