Knarsetand blaast dak van Theater Mystiek

Gezellig druk Between Vibrations laat het nog even zomer zijn

Tekst: Tineke Klamer / Foto's: Willem Stolk & Tineke Klamer. ,

Het festivalseizoen is voorbij, maar THE OVERLOAD en Green Vibrations Festival bundelden 12 december hun krachten. Met op het programma Knarsetand, Nairobi Golf Kid en dj Rob Rolefes die fijne alternatieve dansplaatjes voor, tijdens en na de show draaide, stond Between Vibrations voor een avondje nagenieten van alle zomersfestivals zo tijdens de donkere dagen voor kerst.

Enschedese band Nairobi Golf Kid maakt minimale indie met krachtige melodielijnen en experimenteert met elementen uit electronica, new wave, dream pop en Afrikaanse muziek. De muziek van Nairobi Golf Kid is een mix tussen wat rustigere, dromigere nummers, waarbij de zanger synthesizer speelt. Tevens zijn er wat stevigere rocknummers waarin hij gitaar speelt. Fijne band, maar helaas speelden ze maar een half uurtje. Nairobi Golf Kid is een goede opwarmer voor Green Vibrations 2014.

Knarsetand gaat als een speer kunnen we wel zeggen. Laatst stonden ze al in de Melkweg in Amsterdam, speelden ze bij De Wereld Draait Door en in januari staan ze op Eurosonic Noorderslag in Groningen. De band is moeilijk in een hokje te plaatsen, met hun energieke rollercoaster van drum ‘n bass, gipsy, balkan, dubstep, ska en pop. Maar daar is het ook de band niet naar, want Knarsetand maakt vooral hun eigen eigentijdse sound. Het optreden op Between Vibrations knalt, knarst en het plezier in het spelen spat van het podium af. Sommige gespeelde nummers zijn wat meer relaxede ska en reggae nummers, welke afgewisseld worden met lekkere live-dubstep. Knarsetand maakt van ieder nummer een waar feest. Meest opvallend van het optreden was de geniale battle tussen een beatboxende Martijn Holtslag en de drummer van Knarsetand. Knarsetand liet het vanavond voor even weer festivalseizoen zijn. Het publiek staat het volledige optreden te dansen en te springen en gaat helemaal uit haar dak. Staat de band bij je in de buurt, ga absoluut kijken. Feestje gegarandeerd!