Franklin Zoo (DK) knalt dak er af in Ommen

Relatief onbekende band op vrijdag de 13e in de Breakaway on Stage

Tekst: Koen Boschman / Foto's: Tjalling Koster ,

Een relatief onbekende band naar Nederland halen, is dat niet vragen om problemen? Het tegendeel bleek, de zaal was goed gevuld met rockers en die kwamen niet voor niets.

Het regionale Supersonic Rehab mocht het publiek opwarmen en spuwde de ene na de ander cover de zaal in. Prima opener voor het Deense Franklin Zoo, de 'Best Rock Act of the Year' (GAFFA Bands of Tomorrow Award). Vanaf de eerste minuut was het gelijk raak: zanger Rasmus Revsbech is een frontman die je iedere band zou toewensen. Hij zingt loepzuiver en heeft een geweldige strot. Met je ogen dicht waande je je af en toe bij Chris Cornell en kornuiten. Vergelijkingen met Alice in Chains en Soundgarden zijn dan ook niet vreemd. Vol energie wordt er gevlamd en contact met het publiek wordt gezocht. De rest van de band had er ogenschijnlijk ook veel plezier in. Met name de bassist Anders Rune Hansen, die tussen het publiek belandde om te zorgen dat echt iedereen bij de les bleef.

De band speelde voornamelijk nummers van het debuut album Untamed, maar was ook niet vies van wat covers, zo passeerden 'Man in the Box' en 'Spoonman' ook nog de revu. Tijdens 'Spoonman' zingt het publiek zo enthousiast mee dat Rasmus besluit om een fan het podium op te trekken om samen met hem te zingen. Beloning: het album als tastbare trofee.

Vanavond hebben we mee gemaakt waarom ze de terechte winnaars zijn van de GAFFA Bands of Tomorrow Award. Wat een strakke en energieke performance! Het zou zo maar eens kunnen dat we nog veel meer van deze band gaan horen. In dat geval kan het publiek zeggen dat ze getuige waren van de eerste Nederlandse show van Franklin Zoo in Ommen.