Kijk Niet Vandaag vandaag!

Nieuwste clip van Phunxz: wat vinden we ervan?

Phunxz is terug van nooit weggeweest. De nieuwe clip ‘Niet Vandaag’ is een voorbode van de tweede EP in de drieluik: ‘Phunxzionaris’. De EP komt aanstaande maandag (1 oktober) online te staan.

Ten eerste props naar de makers van de clip. Deze is grappig, functioneel en met een duidelijke voorliefde voor de fisheye lens in elkaar gezet. Met humor en Deventerse beelden komen de makers ver.
Desondanks kan het soms druk en chaotisch overkomen. Snel wisselende beelden geven niet altijd duidelijk de (relaxte) sfeer van de tekst weer. Gelukkig zorgt de zomerse/festivalachtige sfeer voor wat balans.

Hopelijk zet Phunxz met deze clip de toon voor de rest van de EP; tenzij je echt een grafhekel hebt aan (Neder)hop en alle aanverwanten, is dit een lekker nummer. Niet Vandaag is, zoals de vorige nummers van Phunxz, een verademing in de mainstream rap en hiphop.
Het is een erg prettig nummer. Het is makkelijk om te luisteren, een relaxte sfeer met een dikke knipoog naar de zomer. Vakantie. Festivals. Het-is-verdomme-eindelijk-vrijdag. Niet Vandaag is duidelijk geen massaproductie en gemaakt met plezier.

De EP gaat 1 oktober online, houd daarvoor de website in de gaten.

Écht persoonlijke groei zal nog moeten blijken uit de rest van de EP. Als je daar niets om geeft blijft het sowieso zeer luisterbaar. Maar luister niet naar mij: oordeel zelf!