Greg Holden in Metropool: een stevig potje muziek

Met Lelia Broussard als voorprogramma een intieme avond

Willem Stolk. ,

In een gezellig, maar niet te vol, Paradijs van het Metropool praat en speelt Greg Holden, met Lelia Broussard in het voorprogramma, een gezellige en intieme set.

Lelia Broussard, een jonge singer-songwriter uit Amerika, opent de avond. Ze doet dat in haar eentje en ze begeleidt zichzelf op gitaar. Lelia praat tussendoor veel met het publiek en experimenteert behoorlijk met haar stem. Ze speelt de meeste nummers van haar laatste CD 'Masquerade'. Door de muziekwereld wordt ze ingedeeld in de pop/folk/indie hoek. Nogal ruim dus. En dat is ook goed te horen. Voor mij sprong het nummer 'Satellite'eruit. Ze kondigt aan dat ze ook in de begeleidingsband van Greg Holden zit. Ze speelt de gitaar en zingt. Net als de bassist Chris Rodriguez en de drummer Francis Moon. En o ja, buiten staat de tourmanager. Die moet geknuffeld worden, want hij staat daar al die tijd in z'n eentje.

De singer-songwriter Greg Holden kennen we van het nummer 'Lost Boy', wat een hit was tijdens het Glazen Huis van vorig jaar. Inmiddels is hij in de USA ook bekend: hij heeft meegeschreven aan het nummer “Home”, gezongen door Phillip Phillips, de winnaar van American Idols. Hij heeft het ontzettend naar zijn zin in Nederland. Dit is het negende optreden. Vriendelijke mensen, goed eten, alcohol en leuke feestjes met de mensen van 3FM, zo vertelt hij.

Zijn begeleidingsband bestaat uit allemaal vrienden. Samen maken ze een stevig potje muziek. De nummers die ze spelen komen voor mij beter tot hun recht met band, in vergelijking met de uitvoering op de CD's. Ze zijn ruiger, speelser en worden met heel veel plezier, interactie met het publiek en onderlinge pesterijtjes ten tonele gebracht. Daarnaast speelt Greg een aantal nummers in zijn eentje. Bij verschillende nummers worden we uitgenodigd mee te zingen. Bij 'Lost Boy' zorgde dat voor kippenvel.