The Levellers: een voldane show

Kleurrijk optreden met passie in Hengelo

Schrijver: Marthijs Ekkel. Foto's: Anne-Marie Kok. ,

Zaterdagavond 20 oktober trad de band The Levellers op in Metropool, Hengelo. De band is bezig met een UK/Europese tour. In Nederland traden ze al drie keer eerder op. Dit was de laatste keer voor de band in Nederland. De supportact van vanavond was Filthy Nelly.

Bij binnenkomst was het voorprogramma Filthy Nelly reeds begonnen. De zaal was goed gevuld en voor een support was het optreden prima. De meeste mensen kwamen natuurlijk voor het hoofdprogramma: The Levellers. Door hun ruime 24 jaar aan ervaring zetten ze een mooie show neer. Ze laten moeiteloos hun repertoire horen.

Het verrassende was toch wel dat het nummer 'One Way' al vroeg werd gespeeld. De welbekende fluorescerende kleuren van de didgeridoo werd onder veel gejuich binnen gehaald. Het publiek laat er duidelijk geen gras over groeien: ze zijn blij dat The Levellers hier ook spelen. De band speelt met een behoorlijk tempo, wat een goede sfeer brengt in het dansende publiek.

Ter promotie van hun onlangs verschenen album 'Static On The Airwaves' speelden ze ook de nummers 'Truth Is' en 'After The Hurricane'.  Beiden goed geschreven nummers met sterke teksten, alleen is de verrassing soms wat ver te zoeken. Ook bij het publiek viel even een rust moment. Zo zijn er flarden te horen van Neil Young, wat een sterke fundatie is voor wat nog kan gaan komen.

Het concert was afgelopen en het publiek verdween in de straten rondom Metropool. Zelf ben ik nog met een clubje liefhebbers van de band naar een café geweest. Na wat drankjes liep opeens de zanger Mark Chadwick langs. De rest van de band was er ook. Tof! Nu konden alle gekochte albums nog van de benodigde handtekeningen worden voorzien. Een geslaagde avond in Hengelo, met dank aan The Levellers.