Bij New Arts Xperience Twente in Almelo is er voor ieder wat wils

Nieuw podium voor de creatieve geest heeft op 6 oktober haar deuren geopend

Willem Stolk. ,

Afgelopen zaterdag 6 oktober is NAXT (New Arts Xperience Twente) officieel geopend voor het publiek. De opening werd verricht door Tim van Doorn, singer/songwriter uit Almelo. Een geslaagde dag.

De opening vond plaats middels een quiz en een zojuist geschreven lied. Hierbij kreeg Tim van Doorn hulp van een aantal dames tijdens de masterclass die hij eerder had gegeven.

Tussen 12:00 en 17:00 uur was er voor iedereen de mogelijkheid om een kijkje te nemen op de locatie van NAXT aan de Koltofsingel 15 in Almelo. Zie ook het artikel wat eerder verscheen op deze site: Broedplaats NAXT gaat los in Almelo. Het programma bestond de hele middag uit workshops, masterclasses en demo’s, voor een ieder dus wat wils.
 

De meeste mensen zijn te vinden bij de 2vs2 b-boy breakdance battle met 300 euro prijzengeld. Tijdens de battle voorziet DJ Panic de dansvloer van de hardste breaks en beats. NAXT richt zich vooral richt op jongeren tussen de 10 en 25 jaar. De bezoekers zijn van alle leeftijden: ouders met hun kinderen, groepjes tieners en ouderen die naar het poppodium komen kijken. Bij NAXT kan naast muziek maken ook gedanst worden, er is een multimediaruimte met de nieuwste Apple apparatuur, een film- en fotostudio, een opnamestudio en een plek waar DJ's hun nieuwste tunes kunnen oefenen. Vanaf maandag is NAXT volop in bedrijf.

NAXT beschikt tevens over ervaren coaches, wat merendeels leraren van de muziekschool zijn, en professionele apparatuur. Men kan hier zelfstandig bezig gaan met projecten of zich inschrijven voor lessen. NAXT laat je vrij. NAXT stelt: “Ben jij tussen de 10 en 25 jaar en bezig met muziek, dans of wat voor soort kunst dan ook, dan ben jij NAXT”.

Intussen geeft E Royal and the Kingsz in de middag een indrukwekkende en leerzame workshop in een van de oefenruimtes. Alle belangrijke muzikale onderdelen worden benadrukt en ze laten hun eigen geluid horen.


 

NAXT biedt het hele jaar door cursussen en lessen aan. Ook zijn er elke dag vrije sessies waar je aan kunt deelnemen. Op elk moment zijn er coaches aanwezig om te helpen. De vrije sessies zijn op maandag tot en met vrijdag van 16.00 tot 17.00 en van 21.00 tot 22.00. NAXT is altijd open, dus ook in de vakanties. Ter introductie kun je in de maand oktober elke werkdag gratis deelnemen aan de open sessies. Absoluut het proberen waard!

De opening van het nieuwe creatieve podium in Almelo is zeker een verrijking in Twente, vooral omdat eerder poppodium Het Front haar deuren sloot. Voor een ieder is er wat te beleven bij NAXT.