Moke staat in eigen schaduw

Tangarine doet de herfst aan met akoestische set

Foto's en tekst: Stijn van Baalen ,

Terwijl de kou velen binnenhield, stonden de dapperen in het Burgerweeshuis op Moke te wachten. Op deze frisse vrijdagavond presenteerde de band hun nieuwe cd Collider. De broers Brinks van Tangerine luidden de avond als voorprogramma in.

Tangarine
De broers Sander en Arnout van de Nederlandse band Tangarine speelden een akoestische set. De invloed van bands als Simon & Garfunkel is niet te missen. Het album van Tangerine staat nog in de steigers, maar het publiek van het Burgerweeshuis krijgt een voorproefje. Over voorproefjes gesproken; tijdens een verdiende whisky pauze wordt aan het publiek gevraagd of er iemand een slok wil. Niemand reageert, waarop gegrapt wordt dat men 'zeker bang is om eruit gezet te worden'.

Moke
Na een half uur wachten was het eindelijk tijd voor Moke. De Amsterdammers zetten een gelikte show neer, maar de nummers volgen elkaar vrij snel op. Het voelt alsof ze zo veel mogelijk nummers in anderhalf uur proberen te proppen.
Jammer genoeg is er erg weinig interactie met het publiek en gedurende de avond groeit de afstand. De muziek komt te gelikt, te perfect over. Het zit technisch goed in elkaar, maar over de hele linie gezien wordt het eentonig. Moke mist de spontaniteit en het nodige vuurwerk om het tot een echt goede show te maken.