Let’s Get Lost: het nieuwe Zwolse indie-festival

"Mooie muziek op verschillende plekken in Zwolle"

Lizet van de Kamp ,

Zwolle is weer een festival rijker: Let’s Get Lost. Op zaterdag 27 oktober spelen ongeveer 20 bands op vier verschillende locaties. Op deze manier willen Frank Satink (o.a. Ribs ’n Blues en Dauwpop), Erik Delobel (Hedon) en Robert Koole (Goomah Music) het publiek van Zwolle en omstreken kennis laten maken met nationale en internationale indie- en alternatieve bands. Let’s Get Lost speelt zich af in en om de Zwolse binnenstad en is een festival vol met “mooie muziek en mooie locaties”.

Let’s Get Lost is een festival voor liefhebbers van indie- en alternatieve muziek”, vertelt Frank Satink, een van de organisatoren. “We willen mooie muziek presenteren op verschillende plekken in Zwolle.” Op het festival staan onder andere Anne Soldaat, The Horse Company en Charlie Jones’ Big Band.

We hebben gemerkt dat het lastig is om voor dit soort artiesten publiek op de been te krijgen. Op de website van Let’s Get Lost bloggen Erik, Robert en ik over mooie muziek en houden we een live-agenda bij. Nu hebben we dus van onze favoriete muziek een festival gemaakt. We doen op ons gebied al veel, maar dit is iets met onze eigen stempel, iets dat we zelf echt tof vinden.

Bijzondere locaties

In Hedon, Popfront, De Verhalenboot en Theaterkerk The Young Ones zullen de verschillende bands en artiesten optreden. Statink: “We proberen wat meer plekken in de stad te betrekken waar niet vaak iets met muziek wordt gedaan. Uiteraard doen Hedon en Popfront mee, omdat het daar gewoon goed geregeld is. We gaan proberen om naar nog meer plekken uit te groeien, zodat mensen bij het volgende festival echt kriskras door de stad heen zullen gaan. We streven er ook naar om opkomende bands in de line-up te krijgen die bijvoorbeeld volgende zomer op Lowlands kunnen staan.

Naast de bovenstaande vier locaties zijn er ook ‘In de Kringloop’-sessies in Galerie Het Langhuis, akoestische sessies in Plato en ’s avonds vindt je in café In de Buurt ook nog een live-optreden. “We willen bijzondere plekken gebruiken en artiesten op ons festival laten spelen die opkomend zijn, inclusief internationale namen. Ik vind ook dat we mooie locaties hebben. De Verhalenboot bijvoorbeeld, dat is een hele intieme setting. Je wordt echt gedwongen om te luisteren, daarom past een singer-songwriter daar heel goed bij, zoals Anne Soldaat.

Voor €17,50 heb je een avond vol met indie- en alternatieve muziek. Satink: “Dat is niet veel voor een festival. We hebben ons best gedaan om de kaartjes zo goedkoop mogelijk te houden. We doen zelf veel in de muziekwereld, dus we hebben een goed netwerk, we zitten er met onze neus bovenop. Daarom konden we ook in een vroeg stadium boeken, waardoor je minder geld hoeft te betalen en we hebben een strakke begroting gemaakt. Zo bieden we veel voor weinig. Het grootste gedeelte van de artiesten en bands zijn ook niet bekend, dus willen we mensen wel motiveren om toch naar het festival te gaan en deze bands te ontdekken.

Ik ben erg blij met het totaalpakket. Door dit festival heb je een goede dwarsdoorsnede van indie- en alternatieve muziek in de Benelux en Europa. We vinden alles dat er staat de moeite waard, het zijn puur die dingen die wij leuk vinden. Ik hoop dat iedereen zijn eigen route kiest en zaterdag lekker door de stad zal dwalen. De bedoeling is dan ook dat je op elke locatie weer nieuwe mensen tegenkomt.

Line-up: Anne Soldaat / Charlie Jones’ Big Band / Isbells / Mozes & the Firstborn / Oh Burgundy / Peter Katz / Rats On Rafts / The Me In You / We Were Evergreen / Echo Lake (UK) / Still Corners (USA) / Westkust (ZWE) / Deep Sea Diver (DUI) / Creature With The Atom Brain (BEL) / The Horse Company / SX (BE) / Oscar & The Wolf (BE) / Jacco Gardner / Man From The South

Tickets kosten €17,50 en zijn te bestellen via de website van Hedon of te koop bij Plato en VVV Zwolle.