Club 3voor12 Overijssel gaat weer op tour

Met Hubble Orkestar, The Road Home en De Nieuwe Stempel

In navolging op de clubtour van 2011, gaat 3voor12 Overijssel weer op tour door de provincie. Onder de noemer Club 3voor12 Overijssel doen de bands Hubble Orkestar, The Road Home en De Nieuwe Stempel maar liefst vier podia aan. De bands zijn te zien in Deventer, Hengelo, Zwolle en Diepenheim.

De vier kernpodia in Overijssel (Hedon, Burgerweeshuis, Atak en Metropool) hebben opnieuw drie talentvolle bands uit de provincie geselecteerd om deel te nemen aan de clubtour. Hubble Orkestar, The Road Home en De Nieuwe Stempel zijn volgens de podia zeker het bekijken en beluisteren waard.

Hubble Orkestar is een akoestische formatie uit Zwolle die een feestje niet schuwt. Gewapend met gitaren, driestemmige zang, accordeon en trompet, gedragen door contrabas en een loeistrakke ritmesectie, openen ze de aanval op jouw muzikale hart. Acoustic roots, balkan, swing – van straatmuziek tot wereldmuziek – deze band met brede blik voelt zich thuis van café tot festival. Originele tunes met een scherpe blik op de wereld, pakkend en dansbaar.

The Road Home bestaat uit vier jongens uit Enschede. Sinds 2011 trekken zij ‘high voltage-rock’ uit hun instrumenten en spelen zoveel mogelijk om het punkrock&roll ‘evangelie’ te verspreiden. The Road Home stopt hart en ziel in de muziek. Dat zie je, dat hoor je en dat voel je. Met hun EP ‘Old Hearts’ op zak doen ze waar ze het liefst mee bezig zijn en wat ze het best kunnen: een energieke liveshow weggeven waar geen noot en woord van gelogen is.

De crossover rap/rock formatie De Nieuwe Stempel staat klaar om de Nederlandse muziekscene binnen te dringen. Catchy basslines, gitaarspel dat wisselt van funky slagjes naar scheurende uithalen en goed doordachte drumpartijen vormen het fundament van De Nieuwe Stempel, waar ritmisch overheen wordt gefilosofeerd. De band is een live act in hart en nieren. Bewegelijk, aanstekelijk, feestelijk en energiek zijn de sleutelwoorden van de optredens.

Deze drie bands zijn op vier podia in de provincie te bewonderen. Elke avond wordt aangevuld met een lokaal voorprogramma. De data:

Vrijdag 9 november – Walhalla, Deventer
Zaterdag 10 november – Metropool, Hengelo
Vrijdag 30 november – Hedon, Zwolle
Vrijdag 14 december – Why Don’t Cha, Diepenheim

In Deventer gaat de zaal open om 20.30 uur, de andere avonden opent de zaal om 20.00 uur. De entree voor alle avonden is gratis. Voor meer informatie kun je terecht op de websites van de podia.