Salisbury presenteert EP in gezellig vol Metropool

Soundtrack voor de regenachtige lentedag ziet het levenslicht

door: Jasper van Poelgeest. ,

In de biografie van band is te lezen dat de frontman Kristian Salisbury een deel van zijn leven opgroeide in Amerika en na een aantal jaren in Nederland te hebben doorgebracht opnieuw de oceaan overstak om in Alaska gitaar te leren spelen en liedjes te schrijven bij het decor van de natuur van Denali National Park. Het resultaat presenteert de band vanavond in de kleine zaal van Metropool.

De band die de avond af mag trappen is Go! Go! Durango!!! De nieuwe formatie rond Thomas Meeuwis, beter bekend als Thozes, speelt een fijne mix van singer/songwriter en folky pop. Hoewel vanavond nog maar het tweede optreden van de band is lijkt het hun erg gemakkelijk af te gaan. De fijn in het gehoor liggende liedjes hebben een hoog "meeneurie" gehalte en verdwijnen niet zomaar uit het geheugen. Vooral de begeleiding van Pim Kokkeler op resonator gitaar en Mathijs van Til op accordeon zorgen voor de folky sound. Hopelijk gaan we in de toekomst nog veel van ze horen.

Waar toch de meeste mensen voor zijn gekomen, is de rockband Salisbury. Vanavond presenteren zij hun eerste EP 'Wall Of Sound' in de gezellig drukke, kleine zaal van Metropool. De band lijkt een beetje gesloten als ze het podium opkomen en wanneer frontman Kristian Salisbury 'Peoples Temple' inzet. Het doet een beetje onwennig aan, hoewel ze er zelf wel ontspannen onder lijken.

Het publiek, wat vooral uit bekenden bestaat, kijkt zeer tevreden. De muziek valt zich goed te omschrijven als eerlijke, niet te ingewikkelde rock. 'Wall Of Sound' is zo'n nummer met hitpotentie, die qua stem en opbouw bijna van Jeff Buckleys' 'Grace' afkomstig kon zijn.

Salisbury speelt strak en gecontroleerd en dit terwijl ze elkaar bijna niet aankijken. Helaas lijkt zanger Kristian de controle over zijn stem kwijt te zijn en zit er met een aantal uithalen net naast. Gelukkig herpakt hij zich in het einde de set met een pluim af met 'Missing Link'.

Een verwachte toegift blijft helaas uit. Wel krijgt iedereen een exemplaar van 'Wall of Sound' mee naar huis, een fijne EP voor de regenachtige lentedagen.