Hooikoorts: Pedro Pico Pop 2012

8 & 9 juni 2012

De zomer komt eraan en daarmee ook de verschillende festivals in de provincie. 3voor12 Overijssel heeft alle informatie voor je verzameld, zodat je weet wat er te zien en te doen is. Lees hier alles over Pedro Pico Pop!

Het festival Pedro Pico Pop in Raalte wordt al sinds 2004 georganiseerd en heeft verschillende locaties gehad. Sinds 2009 is het festival gehuisvest op het terrein van de MBI Fabriek, een bijzondere locatie voor een festival. Ook op 9 juni wordt er weer optimaal gebruik gemaakt van de fabriek met maar liefst vier podia.

Nieuw dit jaar is de toevoeging van een tweede festivaldag op vrijdag 8 juni. In samenwerking met Roots Dance Events organiseert Pedro Pico Pop op vrijdagavond het evenement Experience Outdoor. Organisator Maurice Endeman geeft antwoord op de vraag waarom het festival voor deze samenwerking heeft gekozen. “Waarom niet? Wij hebben alle benodigdheden er al staan en we zitten al een paar jaar met de wens voor een tweede avond. Dit jaar keurde de gemeente onze plannen goed en is er eindelijk op vrijdagavond ook festival! We hebben voor dance gekozen, omdat er in Raalte en de buurtdorpen nog geen festival in deze vorm was. Er is bijvoorbeeld wel Fusion of Dance in Zwolle, maar dat is voor een groot deel van de doelgroep misschien te duur en zeker te ver fietsen. Wij verwachten dat we heel veel mensen uit Raalte en omstreken aanspreken die nog nooit op Pedro Pico Pop zijn geweest. Misschien besluiten zij na vrijdagavond wel op zaterdag ook te komen kijken.

Tijdens Experience Outdoor zijn er twee podia. In het Dance District zorgen Randy van Velde, Victor Peres & Eduardo de la Cruz, Stockroom Music, Dynamo (live) en Medicci voor zomerse klanken en diepe beats. In de Hardstyle Factory is plek voor Chain Reaction, ArmenianBoy, Azerr en Threat of Adverse VS D-JW.

Een dag later, op zaterdag 9 juni, gaat het evenement verder met Pedro Pico Pop zelf. De vier podia bieden een gevarieerd aanbod en daarnaast is er veel aandacht voor kunstzinnige activiteiten. Maurice Endeman: “Het publiek kan de meest uiteenlopende rariteiten verwachten. Van afspeelbare platenkunst tot trouwkapellen, terug naar de meest ultieme muziekbeleving voor je lichaam via een bizarre Rave-Kinder-Boerderij.”.

De meeste festivalbezoekers zal het toch voornamelijk gaan om de muziek. En daar is ruim voldoende van. Van pop/rock tot dubstep en van indie tot funk, er is genoeg te vinden.

Op het MBI Podium opent een nog onbekende band. Lezers van Salland Centraal konden de afgelopen periode bands aandragen, waaruit een poll is ontstaan. Tot 5 juni kan hier op de openingsact gestemd worden. Op ditzelfde podium staan Recorded Works, Wolfendale, Frans Huxie, Destine en Wallace Vanborn. Afsluiter is de Britse punkband The Toy Dolls.

In de KCO Fabriek is het podium gereserveerd voor Pin-Up Club, Birth Of Joy, Shaking Godspeed, I Got You On Tape, Freakatronic, Kraantje Pappie en DJ Gomes. Voetbalfans hoeven niet te vrezen, in de fabriek wordt de EK-wedstrijd Nederland - Denemarken op groot scherm uitgezonden. Als special guest komt Mr. Skolnick ook nog een optreden geven.

In De Bunker is ruimte voor lokaal talent. De bands die hier optreden zijn Glasses & Mustaches, Midnight Menace, Chop 226, The Road Home, Hubble Orkestar, De Nieuwe Stempel, The Gecko en Paceshifters.

StampPasta is de plek voor de dance-liefhebber. Hier kun je de hele dag losgaan op beats van Wallfister DJ, Jarno en de Tamme DJ, Jehuda, St-Kaaz, Buiten Spelers, Ed Cox, Johnny Crash vs Zenn en JZN vs Knarsten.

Met zoveel artiesten, kun je misschien wel wat hulp gebruiken. De organisatie geeft een aantal tips: “Ga sowieso kijken bij the Toy Dolls, een uniek Nederlandse festivalshow waarvoor ze speciaal naar Nederland komen. Verder natuurlijk de punkrock van Destine en de dubstep/hiphop van Kraantje Pappie. Ook uit Overijssel komen een aantal erg goede acts als Glasses & Mustaches (winnaar van de Doorbraak West 2011), de Nieuwe Stempel (winnaar Wraak van Salland) en the Road Home (winnaar van de Doorbraak Oost 2011). Uit het buitenland komen dit jaar onder meer I Got You On Tape (Denemarken) en Wallace Vanborn uit België, beiden zeker aanraders!

Meer informatie over Pedro Pico Pop is te vinden op de website. Informatie over Experience Outdoor vind je hier.