Backstage met Mr. Skollnick

Interview bij Popfront & Ruis Buro op BFO

Tekst: Dré Meijer / Foto's: Kay van Bree ,

Ieder jaar is er weer alle ruimte voor talent uit Overijssel op het Bevrijdingsfestival in Overijssel. Op de Popfront & Ruis Buro Stage staan vandaag een act uit Meppel die iedereen gezien moet hebben. Natuurlijk gaat dit niet ongemerkt aan 3voor12 Overijssel voorbij.

‘s Middags bij het Popfront & Buro Ruis Stage wordt er heel wat afgedanst bij het optreden van Mr. Skolnick. Een gozer met een antiek, electrische orgel, een net zo antieke drum-computer, met daarboven op een nog grotere antieke telefoon, die als microfoon met effect wordt gebruikt. Mr. Skolnick maakt dansbare pop met zijn eigen unieke sound. Al twee keer stond deze artiest op BFO met Da Skodas en de Alpen Kruezers. Maar toch vertelt Xander (Mr. Skollnick) ons voor het optreden érg zenuwachtig te zijn. Na zijn nu al legendarische optreden hebben wij de kans om hem te interviewen.

We vragen hem natuurlijk hoe het nu is gesteld met zijn zenuwen. "Van de zenuwen was niks meer over toen ik er eenmaal stond. Het enige dat ik wel jammer vind dat ik tegen het einde afgekapt werd. Er stond al een nieuwe band klaar op het Hedon podium. Erg zuur, want ik wilde Slayer nog spelen."

Uiteraard is een klein beetje zenuwen niet raar, want dit is de eerste keer dat Mr. Skolnick solo op BFO speelt. "Het is niet niks om in je eentje op Bevrijdingsfestival op te moeten treden. Ik heb er eerder met andere bands gestaan, maar dit is toch echt wat anders. Niet veel mensen begrijpen het idee achter mijn muziek. Toch staat zojuist iedereen te dansen."

Echt helemaal alleen was hij natuurlijk niet. Na een paar nummers kwam Johan van de KouweMakkers hun nummer Discotheek meezingen. Een vooraf gesloten deal. "Johan heeft natuurlijk vaker met me meegezongen. Toen ik een keer in Steenwijk in het park moest spelen is dat eigenlijk vanzelf ontstaan. Tegenwoordig doet hij wel vaker mee. Het is heel leuk om een een nummer te coveren dat Johan zelf geschreven heeft met zijn voormalige band de KouweMakkers."

Of er een samenwerking opbloeit tussen Mr. Skolnick en Johan antwoordt hij negatief. 'Nee, we hebben het er wel over gehad om een keer iets op te nemen, maar we hebben het allebei veel te druk."

Toch is het duidelijk dat er een vriendschap heerst tussen beide mannen. Johan weet namelijk de artiest tijdens zijn optreden te verrassen met een optreden op het festival Pedro Pico Pop 9 juni aanstaande. "Ik was er een beetje overdonderd van. Ik had niet verwacht dat hij het zou gaan vragen. Ik wil graag op Pedro Pico Pop spelen. Ik ben er al eerder geweest en ik heb er nu al zin in."