Birth of Joy presenteert nieuwe CD "Life in Babalou" in vol Atak

Sixties on steroids volgens het platenlabel

Willem Stolk ,

The Teardrops en Captain Lee and the Cockswains verzorgen het voorprogramma van de avond.

The Teardrops zijn sinds 2011 een rock’n roll/trash duo uit Amsterdam en Enschede. Jane on the Roof achter de drums, Ottoboy op gitaar. Chungdechung! Boom! Tjak! Yeah! En.. er is een "geplakte" CD voor slechts twee euro te koop.

Captain Lee and the Cockswains rocken de pan uit sinds eind 2009. Doordat bijna elk lid van de band beïnvloed is door een ander muziekgenre (van hardcore tot 80’s metal), maakt Captain Lee and the Cockswains vuige balls-too-the-walls rock’n roll met nummers over drank, drugs, verloren vechtpartijen en het hebben van onveilige sex met oudere mannen. Met andere woorden; Captain Lee and the Cockswains zijn niet vies van het bouwen van een flink feest. Maar uiteindelijk gaat het maar om één ding, en dat is MAXIMUM ROCK’N ROLL!

Birth of Joy bracht in 2010 het debuut 'Make Things Happen' in eigen beheer uit, alle 1000 exemplaren zijn binnen no-time uitverkocht. Ze spelen een recordaantal shows op de Popronde, verschijnen op festivals en krijgen na het optreden op de Zwarte Cross in 2011 dezelfde dag nog een contract.

De CD "Life in Babalou" komt hieruit voort. Omschrijving? Sixties on steroids volgens het platenlabel. Ze omschrijven zichzelf als de synergie van opzwepende drums, een ruige gitaar en een opgevoerd orgel.

Birth of Joy laat de psychedelische sixties via grunge-land terugkomen naar het heden. Zowel live als op plaat spelen de heren alsof het leven van hun en van het publiek ervan af hangt. De presentatie van de CD is een feest. Zeker aan het einde van het optreden wordt er ruim gedanst.