Moke zet superstrakke show neer in Metropool

Amsterdamse formatie weet publiek voor zich te winnen

Tekst en foto's: Anne-Marie Kok ,

Op zaterdag 1 december mocht Metropool in Hengelo de internationale Amsterdamse formatie Moke verwelkomen. In een helaas maar half gevulde grote zaal speelt de band een mooie mix van nieuw en oud werk, en weet daatmee het publiek voor zich te winnen.

Nadat ze dit jaar de nieuwe CD 'Collider' hadden uitgebracht was het tijd voor Moke om weer een clubtour te doen. De nieuwe plaat vormde de basis van het optreden, maar ook het oude werk kwam nog volop aan bod. En hoewel er nog steeds zwarte kleding en wit licht waren, leken het nieuwe album en de nieuwe show wat meer kleur te vertonen dan voorheen. Het kleurige logo van de nieuwe plaat was daar het duidelijke voorbeeld van. Ze speelden goed strak, en Felix zocht contact met het publiek, bijvoorbeeld om te vertellen over de totstandkoming van één van de nummers van de nieuwe plaat. In de tourbus waren ze wel een keer uitgepraat met elkaar, dus waar ga je het dan over hebben... jawel, over de dood.

De opkomst was niet heel groot. De zaal was lekker gevuld, maar het balkon bleef vanavond dicht. Dat was jammer, want deze prima show had meer publiek verdiend. In het begin leek het publiek nog wat afwachtend, maar bij de eerste tonen van 'Burning' kwam de sfeer er al in. En dat werd gedurende de avond alleen maar beter. De band stond met plezier op het podium en het publiek kreeg zeker waar voor hun geld.