Tips voor Popronde Deventer

Wat moet je zien tijdens de Popronde?

Redactie ,

Een keuze maken op een avond als de Popronde is altijd moeilijk. Verschillende bands spelen tegelijkertijd op verschillende locaties. Waar moet je heen en hoe moet je zo'n moeilijke keuze maken? 3VOOR12/Overijssel vroeg hierbij om hulp van o.a. de organisatie van Popronde Deventer.

Wat moet je zien tijdens de Popronde?

Een keuze maken op een avond als de Popronde is altijd moeilijk. Verschillende bands spelen tegelijkertijd op verschillende locaties. Waar moet je heen en hoe moet je zo'n moeilijke keuze maken? 3VOOR12/Overijssel vroeg hierbij om hulp van o.a. de organisatie van Popronde Deventer.

Marjolein de Vliegher (Burgerweeshuis)

Hunting The Robot (20:30, Burgerweeshuiscafé, Bagijnenstraat 9)
Waarschijnlijk een van de jongste bands uit de popronde, maar ook de hardstwerkende. Hunting The Robot luistert goed naar de Britse popbands, vooral Bloc Party schemert hier en daar door in het geluid van de Eindhovenaren. Daarnaast is dit ook de band met de grootste afrokapsels.
www.huntingtherobot.com

Port Of Call
(21:00, De Fermerie, Muggeplein 9)

Weer een Nederlandse singer-songwriter die het publiek weet te ontroeren. Mooie, intense folkmuziek die de moeite waard is om stilletjes naar te luisteren.

www.portofcallmusic.com

Skip & Die (01:30, Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9)
De popronde kan je maar beter feestelijk afsluiten. Dat gebeurt dan ook op de afterparty met Skip & Die. Jori Collignon (C-Mon & Kypski / Nobody Beats The Drum) en de Zuid-Afrikaanse Catarina Aimée Dahms (aka Cata.Pirata) maken een hete mix van electro en Afrikaanse beats.
www.skipndie.com

Mano Scherpbier (Burgerweeshuis)

Capeman (21:00, De Heks, Brink 63)
Omdat het rockt!
myspace.com/capemanmusic

Amarins & le Gatte Negre (21:15, Joodse synagoge, Golstraat 23)
Ook vooral omdat ik erg benieuwd ben naar deze plek
en er ook trots op ben dat we met het Burgerweeshuis weer een aantal bijzondere locaties voor de popronde hebben kunnen veroveren! Wat mij betreft volgend jaar nog meer bijzondere podia in de binnenstad.
www.amarinsmusic.nl


Skip & Die
(01:30, Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9)

Om de Popronde feestend af te sluiten.

www.skipndie.com


Marjolijn Dokter (Burgerweeshuis/Popronde Deventer)
Dit jaar hebben we erg veel leuke bands weten te strikken voor Popronde Deventer, daar ben ik erg blij mee. Ook hebben we ook een aantal nieuwe (heel speciale) locaties, waaronder de Joodse Synagoge en De Fermerie.”

Capeman
(21:00, De Heks, Brink 63)

De eerste tip is voor mij Capeman om in De Heks.
Deze band heb ik vorig jaar gezien tijdens een huiskamerfeest in Deventer. Erg geslaagd, veel energie en zeer pakkende songs. Ik ben benieuwd wat ze in de Heks gaan doen! myspace.com/capemanmusic

Amarins & le Gatte Negre
(21:15 uur, Joodse Synagoge, Golstraat 23)

Hier kijk ik erg naar uit, een gypsy folk band op een prachtige locatie.
Als ik de biografie mag geloven gaat het van fanfare naar latin met Arabische zang. Erg veelzijdig dus! De Synagoge is zo’n pand waar iedereen een keer binnen wil kijken en dit lijkt me de ultieme mogelijkheid! 
www.amarinsmusic.nl

Sideditch (22:00 uur, De Elegast, Brink 10)
Are You a Lion
(23:15 uur, De Elegast, Brink 10)

Twee van mijn favo bands uit Overijssel. Heel tof dat deze bands meedoen aan de Popronde, als 3VOOR12 Hollandse Nieuwe, uiteraard zeer verdiend. Ze komen dit jaar beide met een CD en ik verwacht een gouden toekomst.

sideditch.com

www.areyoualion.nl/

Daan van Dussen (Popronde Deventer)
Altijd lastig om drie bands als tips uit te kiezen als je ze allemaal zou willen zien. Dat gaat nou eenmaal niet dus moeten er keuzes worden gemaakt.”

Spilt Milk (20:30, Filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78)

Heb je de plaat Velvet Underground And Nico in je kast en is die plaat grijs? Dan is Spilt Milk een echte aanrader. De sound van Spilt Milk heeft een Velvet Underground invloed. Zij gaan de Popronde aftrappen in het Filmhuis de Keizer.
www.
spiltmilk.nl


Port of Call (
21:00, De Fermerie, Muggeplein 9)
Songwriter Pieter van Vliet, ook wel beter bekend als Port of Call, speelt op een opvallende locatie: de Fermerie; historisch en intiem. Pieter weet altijd een warme huiskamer sfeer te creëren en hiervoor is de Fermerie een uitermate geschikte locatie.
Hij speelt folk en dit doet hij op de gitaar, ukelele en de banjo.
www.portofcallmusic.com


Sideditch
(22:00 uur, De Elegast, Brink 10)

Are You a Lion
(23:15 uur, De Elegast, Brink 10)

Twee veel belovende bands uit Overijssel. Beide Indie bandjes met een eigen sound. Beide stonden op 5 mei op het Bevrijdingsfestival in Zwolle en spetterden daar op het podium.
Sideditch stond in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland.
sideditch.com
www.areyoualion.nl/

En kom naar de afterparty in het Burgerweeshuis voor een fijn potje dansen met GardenFest, Kill ‘em Mister en Skip & Die.”