Win kaarten voor de Muzikantendag in Hedon!

Een dag vol tips en tricks door professionals in de muziekindustrie

Redactie ,

De Muzikantendag is op tour en komt op zaterdag 15 oktober naar poppodium Hedon in Zwolle. Met workshops, masterclasses en demopitches worden muzikanten geïnformeerd en geïnspireerd over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. 3VOOR12/Overijssel mag 10x2 kaarten weggeven. Lees hier meer over het programma en hoe je de kaarten kunt winnen.

Een dag vol tips en tricks door professionals in de muziekindustrie

De Muzikantendag is op tour en komt op zaterdag 15 oktober naar poppodium Hedon in Zwolle. Met workshops, masterclasses en demopitches worden muzikanten geïnformeerd en geïnspireerd over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap.


De dag wordt om 11.30 uur geopend door Dany Lademacher, destijds gitarist van Herman Brood’s Wild Romance. Naast Dany zijn onder meer Delic (Opgezwolle), Go Back To The Zoo, Blaas of Glory, Tijs van Liemt (Serious Talent) en Jasper van Vugt (OOR) aanwezig. Zij zullen verschillende workshops geven met namen als "Hoe kom ik op de radio?", "Plan je campagne" en"Geld verdienen met muziek".

Daarnaast kunnen bands tijdens de demospreekuren hun demo laten beluisteren en beoordelen door boekers, programmeurs en muzieksamenstellers van onder andere 3FM, 3VOOR12, Alles Los Agency, AT Bookings, Hedon, Rock 'n' Roll Highschool, T2 Entertainment en TopNotch. Vanaf 11.00 is de mogelijkheid voor de bands om zich in te schrijven voor de demospreekuren bij de informatiebalie.

De Muzikantendag wordt traditioneel afgesloten met het demopanel. Voor een volle zaal wordt een selectie van de ingeleverde demo's besproken door muziekspecialisten van OOR, Mojo, 3FM/Serious Talent en Friendly Fire.

Het gehele programma is te vinden op de website.


Om een beeld te krijgen van het doel van de Muzikantendag, sprak 3VOOR12/Overijssel met Rick Mensink van Blaas of Glory:

Rick Mensink is voorman en manager van de succesvolle Zwolse Heavy Metal Marching Band Blaas of Glory, maar houdt zich ook bezig met de programmering van festival Tour de Terras (Deventer) en de boekingen voor camping Stortemelk op Vlieland. Daarnaast speelt hij in een andere band: The Real Centimeters.

Op de Muzikantendag verzorgt hij samen met onder andere Aram Haagsman (The Tunes) en Perquisite het seminar over selfmanagement. Hier gaat hij het hebben over het album dat Blaas of Glory in eigen beheer heeft uitgebracht, het regelen van sponsoren en over het spelen op grote festivals in het buitenland. Want hoe regel je eigenlijk zo iets? Op de Muzikantendag krijg je de antwoorden.

In de tijd dat Mensink begon met muziek maken was er geen Muzikantendag. Als het er wel was geweest was hij erg graag naartoe gegaan. "Als band kun je zelf veel uitvogelen en komt het wel met de jaren, maar middels een Muzikantendag kun je volgens mij een kortere slag slaan. Op zo’n dag kun je direct te rade gaan bij professionele organisaties en muzikanten. Je eigen ervaringen delen en tips opdoen om proberen de juiste weg te vinden op jouw muzikale pad kan erg handig zijn.".

Op de Muzikantendag zijn veel seminars en workshops te volgen. Maar een van de belangrijkste doelen van deze dag is netwerken. "Voor sommigen is netwerken een vies woord, maar het is toch een belangrijk ding tegenwoordig. Met alleen mooie liedjes schrijven en een goede kop kom je er niet altijd.‘Vitamine R(elaties)’ is ook belangrijk, want het aanbod is groot en je wilt als band/muzikant toch veel spelen op de diverse festivals, in clubzalen en andere fijne plekken. Dus assertief zijn, tactiek bepalen en op het juiste moment toeslaan. De factor geluk mag je ook niet vergeten, maar dat heb je niet in de hand. Tja, en je wilt eigenlijk alleen maar lekker muziek maken en optreden...?!"

 


Win kaarten voor de Muzikantendag!
3VOOR12/Overijssel mag 10x2 kaarten weggeven voor de Muzikantendag op 15 oktober 2011 in Hedon, Zwolle. Om kans te maken op een van deze kaarten, willen we van jou graag het volgende weten:

Waarom wil jij graag naar de Muzikantendag?

Stuur jouw motivatie voor 10 oktober 11.57 uur naar 3v12overijssel@gmail.com . Vergeet niet je naam en e-mailadres te vermelden. De winnaars krijgen via e-mail bericht. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

 

 

De Muzikantendag wordt georganiseerd in samenwerking met Buma Cultuur, POPnl, 3FM Serious Talent, 3VOOR12 en KCO met medewerking van De Muzikantengids. Meer informatie is te vinden op de website van de Muzikantendag