Paceshifters in Colorado – Videoverslag deel 2

Een wekelijks verslag vanuit de studio

Tekst: Paceshifters / Video: Laundry Day ,

De Wijhese rockband Paceshifters is op 2 oktober afgereisd naar Colorado, USA om hun tweede album op te nemen met Ed Stasium. Deze legendarische producer is onder andere bekend van The Ramones, Biohazard en Talking Heads. Elke week komt de band met een video-update vanuit de studio. Deel 2 vind je in dit artikel.

Een wekelijks verslag vanuit de studio

De jongens van de rockband Paceshifters zijn inmiddels hard aan het werk in de studio voor de opnames van hun tweede cd. Zij worden hierbij geholpen door Ed Stasium, produces van onder andere The Ramones. Deze week het tweede verslag vanuit de studio.

 

“Wij hebben in Durango, Colorado een hotel geboekt. Vanaf daar is het een half uurtje rijden naar de studio van Ed Stasium. Bij de studio worden we netjes ontvangen door Ed, zijn vrouw Amy en de waakhond Miss Wiggles. Amy zet eerst een heerlijke pot koffie voor ons en dan kunnen we aan het werk. 
We luisteren eerst een van onze demo's over de boxen. Dan vertellen we Ed wat we al veranderd hebben en gaan we samen de studio in om de track een aantal keer door te spelen. Daarna bespreken we samen met Ed de sterke en zwakke punten van het nummer. In overleg met de producer worden de nummers aangepast. Vervolgens spelen we het nummer weer door, net zolang tot we het erover eens zijn dat we de definitieve versie hebben. Op dit punt gaat Ed de control-room in en spelen wij met zijn drieën in de studio het nummer. Als eerste worden alleen de drumtracks opgenomen, maar door met de hele band in de studio te spelen, pakken we wel het “live” gevoel.

Deze week hebben we van dinsdag tot en met zaterdag in de studio gezeten. We hebben er nu 13 drumtracks opstaan. Afgelopen maandag zijn we met de laatste drumtrack bezig geweest. Tijd voor de volgende stap!

Tot de volgende update,

Paul, Seb en Koen.”

 

Bekijk hier de video: