Paceshifters in Colorado - Videoverslag deel 4

Een wekelijks verslag vanuit de studio

Tekst: Paceshifters / Video: Laundry Day ,

De Wijhese rockband Paceshifters is op 2 oktober afgereisd naar Colorado, USA om hun tweede album op te nemen met Ed Stasium. Deze legendarische producer is onder andere bekend van The Ramones, Biohazard en Talking Heads. Elke week komt de band met een video-update vanuit de studio. Deze week het laatste deel.

Een wekelijks verslag vanuit de studio

Afgelopen tijd was de rockband Paceshifters in Amerika voor de opnames van hun tweede cd. Deze werd opgenomen in de studio van produces Ed Stasium. Iets later dan gepland - de jongens zijn inmiddels alweer twee weken terug in Nederland - volgt hier de vierde en laatste update.


"Onze laatste update van de studio in Durango. Door de ziekenhuisopname van Ed Stasium was onze studioplanning in de war gegooid. Hierdoor hebben we een extra week in Durango doorgebracht om het hele album af te kunnen maken. In deze update is onder andere te zien hoe de muziek bij sommige mensen in hun hoofd blijft zitten. Ook kwam de Durango Herald langs om een stuk te maken voor in deze lokale krant. Een filmpje met interview is hier te zien. Er worden wat 'speciale effecten' opgenomen, stemoefeningen, Seb die gitaar inspeelt. En de soundtrack die wij elke dag naar en van de studio in de auto kregen voorgeschoteld.

Inmiddels zijn we weer terug in Nederland en wordt er aan de andere kant van de oceaan door Ed Stasium hard gewerkt om de mixen af te maken. In het voorjaar van 2012 zal onze cd in de winkel komen.

Het was een mooi avontuur... En het wordt een mooie plaat!"

 

De laatste update: