Netwerkmeeting Popmuziek Overijssel in Metropool

Met de uitreiking van de eerste Popprijs Overijssel

Redactie ,

Op woensdagmiddag 23 november wordt de Netwerkmeeting Popmuziek Overijssel georganiseerd in Metropool. Met overdag verschillende presentaties op het gebied van popmuziek en 's avonds een optreden van drie Overijsselse talenten.

Met de uitreiking van de eerste Popprijs Overijssel

Na een succesvolle eerste editie in 2010 organiseert Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) op 23 november opnieuw de Netwerkmeeting Popmuziek Overijssel. Dit keer wordt de dag gehouden in Metropool, Hengelo.

De eerste presentatie wordt gegeven door Niels Aalberts, bekend van het blog Eerste Hulp bij Plaatopnamen (EHPO). Vervolgens zullen in twee blokken verschillende presentaties worden gegeven gericht op popmuziek in Overijssel. In het laatste programmaonderdeel zullen Arris Roordink (Alles Los Agency & Events), Rob Kramer (Productiehuis ON) en Erik Delobel (Hedon) de discussie met elkaar aangaan in een panelgesprek met het thema "Popmuziek in het Oosten". 
Het volledige programma is te vinden op de website van KCO.

Daarnaast is om 17.00 uur de uitreiking van de eerste Popprijs Overijssel. Deze prijs is in het leven geroepen als stimulering voor de popmuziek in Overijssel. De prijs heeft twee winnaars: een publiekswinnaar en een jurywinnaar. De vakjury bestaat uit de deelnemers van de Netwerkmeeting. Stemmen voor de publieksprijs kan nog hier tot en met maandag 21 november.

's Avonds worden de drie bands gepresenteerd die door KCO zijn afgevaardigd om op te treden tijdens Eurosonic 2012. Voor dit jaar zijn Arthur Adam, The Kings of Oblivion en Glasses & Mustaches geselecteerd.

De entreeprijs voor de Netwerkmeeting is 20 euro in de voorverkoop en 25 euro aan de deur. De deuren openen om 13.00 uur. Aanmelden kan via KCO. Het avondprogramma is gratis en begint om 19.00 uur.