Help Japan in Assendorp

Benefietavond in Eureka voor het Rode Kruis

Tekst: Lizet van de Kamp ,

Miljarden schade, duizenden mensen omgekomen en dagen lang nucleair gevaar. De tsunami in Japan staat nog bij velen in het geheugen gegrift, laat staan bij de Japanners. Eureka organiseert daarom een benefietavond om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Benefietavond in Eureka voor het Rode Kruis

Het is alweer een tijdje geleden, maar toch speelt het voor veel mensen nog een grote rol in hun leven: de tsunami die Japan trof. Japan is geen derde wereldland, maar dat betekent niet dat het Rode Kruis het daar niet erg druk heeft. Het Rode Kruis kan dus alle hulp gebruiken. Daarom wordt op vanavond een benefietavond georganiseerd om geld in te zamelen voor Japan.

De benefietavond gaat plaats vinden in Eureka aan het Assendorperplein te Zwolle. Er zal een aantal bands, rappers en Dj’s optreden, waaronder Marshal Blueberry, Flume, Want Want en Midnight Menace. Voor de entree, slechts zes euro hoeft men het niet te laten. De gehele de opbrengst ervan gaat naar giro 6868 van het Rode Kruis.

“Het is belangrijk om je te realiseren dat ondanks dat Japan geen derdewereldland is, ze alsnog erg zijn getroffen door deze tsunami”, vindt Joey van der Hart, initiatiefnemer en coördinator van de benefietavond. “Men denkt dat Japan genoeg geld heeft, maar dat is niet zo. Er wordt maar weinig georganiseerd voor Japan, daarom wil ik deze benefietavond houden.”

Voorafgaand van de optredens zal er op de begane grond van Eureka een Japans eetcafé plaatsvinden, geserveerd door restaurant Ling Shing. Het eetcafé begint zoals gewoonlijk om zes uur ‘s avonds. Twee uur later zal de eerste band beginnen. Hoewel het een benefietavond betreft, kan er ook een lekker feest gebouwd worden, want de Dj’s draaien door tot drie uur ‘s nachts.


“Je kunt om twee redenen komen: omdat je de artiesten wilt zien, of omdat je Japan wil steunen”, zegt de organisator, “Op de benefietavond kun je vermaak goed combineren met het goede doel. Ik vind zelf dat de line-up erg leuk is en ik hoop op een erg gezellige avond”.

Kijk voor meer informatie op de website van Eureka