Relax: stilstaan geen optie

Na vier jaar pauze is Relax terug

Tekst en foto's: Melanie Marsman ,

Relax is terug. In 2007 besloot Relax na drie succesvolle albums te stoppen. Reden daarvan was dat de bandleden ieder hun eigen weg insloegen. Nu is de band terug van weggeweest.

Na vier jaar pauze is Relax terug

Relax is terug. In 2007 besloot Relax na drie succesvolle albums te stoppen. Reden daarvan was dat de bandleden ieder hun eigen weg insloegen. Het bekendste voorbeeld is Colin Benders die na Relax nu beter bekend staat als Kyteman en zijn hiphop orchestra. Ditmaal staat Relax nu zonder Colin op de planken en is er een gedeeltelijk nieuwe bezetting. Onlangs werd het gloednieuwe album genaamd ‘Lucifer’s Circus’ uitgebracht.

De avond begint rustig. De voorprogramma’s Key Largo en Perneau weten het publiek nog niet geheel op te zwepen, hoewel ze beiden een sterke performance hebben.
Na een korte pauze waarin de clubmuziek ineens verandert in een circusnummer snelt het publiek zich naar binnen. Nadat de eerste clown in het publiek is gespot gaat de show van start.

Frontman Llewy laat nog maar even zien waarom Relax de moeite waard is om naar te kijken. Als een ware hiphopheld beweegt hij zich over het podium terwijl de teksten moeiteloos uit z’n mond vloeien. Naadloos aangevuld door zijn deels nieuwe band met pakkende accordeon en toetsen waar de band bekend om staat is het moeilijk stil te staan. Er is een en al energie op het podium en het publiek wordt meerdere malen betrokken bij de nummers door mee te zingen en vooral mee te springen. Afwisselend met wat oudere nummers presenteert Relax hun nieuwe album wat voor de oude en nieuwe fans zeker een juweeltje is.

Van het circus zelf komt, afgezien van de clown, uiteindelijk weinig terecht maar dat mag de pret niet drukken. Relax is een ontzettend energieke, strakke, sterke liveband en zelfs gitaar en accordeonsolo’s worden ons niet onthouden.

Waar de bandnaam aan doet denken is zeer misleidend, want stilstaan is vrijwel onmogelijk bij een live optreden van deze geniale hiphopformatie.