Keihard terug naar de jaren '80

Killfest grandioos afgesloten in Atak

Tekst: Bryan ter Heege / Foto's: Richelle Ijland. ,

Zaterdag 19 maart was de laatste tourdatum van Killfest en die vond plaats in Atak, waarbij de bands After All, Heathen, Destruction en Overkill de jaren ’80 deden herleven.

Killfest grandioos afgesloten in Atak

Het was een mooie lenteavond waarop je je weer even in de metal scene uit de jaren '80 waande. Omringd door fans in mouwloze spijkerjackjes beladen met patches van alle grote bands uit die tijd mocht de Belgische Trash Metal band After All het spits afbijten op deze laatste tour dag van Killfest.

De band speelde een sterke show, maar door het gebrek aan variatie wisten ze het publiek niet echt voor zich te winnen. Het was zeker niet slecht, maar je kon merken dat dit niet de band was waar het publiek voor was gekomen. Vervolgens betrad Heathen het podium en kwam het publiek pas echt los. Met sterke vocals, een stevige drum en intense gitaarsolo's wisten ze het publiek voor zich te winnen. Tijdens het nummer "Arrows of Agony" waren er ook de eerste waaghalzen die gingen stagediven. Erg jammer dat het slechts een half uur mocht duren. Desondanks een steengoed optreden.

Toen was het tijd voor een van de "Big Three of German Thrash Metal", ik heb het dan natuurlijk over Destruction. De driekoppige band speelde een erg sterke show en wisten met het nummer "Thrash Till Death" de eerste moshpit van de avond te veroorzaken. Ondanks wat technische problemen met het geluid heeft deze band geen moment verveeld en was het nummer "The Butcher Strikes Back" ook de perfecte afsluiter voor dit geweldige optreden.

De headliner van de avond was natuurlijk Overkill. De sterke gitaarriffs gecombineerd met de prachtige vocals maakte dit toch de beste band van de avond. Het was met name zanger Bobby "Blitz" Ellsworth die het publiek perfect wist te stimuleren. Jong en oud zong voluit mee op nummers als " Rotten to the Core" en "Bastard Nation". De grote groep aanwezigen van de oudere generatie voelde zich weer even 18 en gingen helemaal los toen het laatste nummer van de avond "Fuck You" uit volle borst werd mee gezongen. Een perfect afsluiter voor een avond waar de jaren '80 weer even terug waren.