Bij de Wicked Jazz Sounds kun je niet stil blijven staan

DJ Phil Horneman gaf de toon aan

door: Frans de Kerf. ,

De Wicked Jazz Sounds gaven op 10 juni, ondanks het feit dat er maar een drietal muzikanten aanwezig was, een goed klinkende en energieke show, dit vooral door de vocale talenten van Coco Jones aka Lady La CoCo.

DJ Phil Horneman gaf de toon aan

Aan de vooravond van het Jazz Festival in Enschede kon je al een beetje in de stemming komen tijdens een pre-party met de Wicked Jazz Sounds. DJ's en muzikanten speelden samen een dansbare mix van jazz, funk, soul, hiphop, house en meer... Stilstaan was er niet bij tijdens deze club night....

Het succesvolle collectief onder leiding van Phil Horneman is al op menig grote, toonaangevende nationale- en internationale festivals te zien geweest. Zo stonden ze op festivals als Loveland en Dance Valley, maar voelen zich ook thuis op Concert at Sea en zijn ze volop in trek bij de bekende jazzfestivals door heel Nederland. Door de vele succesvolle clubavonden in Amsterdam zijn ze alom bekend en nu viel de beurt aan Enschede.

Helaas begon het concert veel te laat ,maar dat werd redelijk goed gemaakt door de klanken die de DJ formatie de zaal in strooide. Toen het optreden begon, was het een lawine van dansbare muziek die het publiek telkens weer verraste door goede combinaties van live zang en muziek en de door DJ Phil Horneman samengestelde mix van verschillende stijlen.

Het Wicked Jazz Sounds platform is sinds 2002 stap voor stap uitgegroeid tot een instituut in de Nederlandse muziekwereld. Inmiddels maakt de muzikale familie radio, organiseert clubavonden, brengt compilatie albums uit en speelt met haar band op nationale en international podia en festivals. Topavond.