Vroomshoop in vuur en vlam!

Feuerengel: A Tribute to Rammstein, zet Vroomshoop in lichterlaaie

Tekst: Tamara Scholten / Foto's: Marthijs Ekkel. ,

Vroomshoop in Concert 2011 belooft vooral heet en vlammend te worden. Rammstein’s beste tribute Feuerengel heeft namelijk de eer om het festival te openen.

Feuerengel: A Tribute to Rammstein, zet Vroomshoop in lichterlaaie

Met in mijn achterhoofd het besef dat dit een goede avond wordt om te vieren dat ik een concertkaartje heb weten te bemachtigen voor de echte Rammstein show in 2012, stap ik vol goede moed de feesttent in Vroomshoop binnen. Hier en daar staan wat groepjes mensen te wachten op de eerste band, Chiraw. Veelal met bier in hun hand en aan hun gezichten te zien, vol verwachting van wat komen gaat.
Na een tijdje te hebben moeten wachten, maakt Chiraw zijn opwachting. De band verwelkomt de mensen enthousiast, als de band dit enthousiasme weet vast te houden, belooft dat veel goeds voor het optreden. Dan trappen ze af en spelen ze de sterren van de hemel. De frontman van de band, Robin de Groot, kleiner dan zijn achternaam doet verwachten, verbaast en verrast met zijn stemgeluid menig bezoeker. De show zit strak in elkaar, snoeiharde gitaar riffs en keiharde grunts worden afgewisseld met melodieuze klanken. Chiraw neemt je mee in de avonturen van vijf artiesten en hun muzikale wereld. Goede en bijzondere opwarmer voor het publiek.
Tijdens het optreden van Chiraw wordt het in de tent langzaam drukker. De sfeer zit er goed in, hier en daar ontstaan er moshpits, al is het publiek nog wat behoudend. Waarschijnlijk bewaren ze hun energie om helemaal los te gaan bij FeuerEngel.
Een statement wordt gemaakt door de mannen van FeuerEngel, want tijdens de change-over hangt er een gigantische Duitse vlag voor het podium, waarachter de techniek hard zijn best doet om de set op te bouwen. Het publiek dringt zich naar voren, men wil niets missen van het optreden. Dan start de muziek, het licht dat op de immense vlag schijnt doet verraden dat de mannen hun positie innemen, en dan valt met een luide knal het doek naar beneden en meteen begint de band te spelen. FeuerEngel is begonnen, en hoe! De band is meteen in zijn element en de hele tent staat te springen en mee te schreeuwen met het lijflied ‘Rammlied’.
Het optreden is een mengeling tussen bekende en minder bekende nummers, en vooral de laatste cd van Rammstein ‘Liebe Ist Für Alle Da’ wordt breed uitgelicht. FeuerEngel weet er een goede show van te maken, al had ik het gevoel dat er qua effecten(vuurwerk en licht) meer uit viel te halen. Toch was de show spectaculair en verrassend sterk. Met mijn ogen dicht, waande ik me al naar maart 2012, waar de echte Rammstein eindelijk weer een Nederlands podium aandoet.