Verse oogst: Nieuwe Electronische Waar 6.0

Elf frisse producers van electronische muziek uit Oost-Nederland

Nieuwe Electronische Waar (NEW), het platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland, begint het jaar goed met het uitbrengen van de cd en digitale download NEW 6.0.
Hierop zijn elf producers uit Oost-Nederland te horen.

Elf frisse producers van electronische muziek uit Oost-Nederland

Geselecteerd voor NEW 6.0 zijn: Radion, Kuhlmannmensik, Sam A La Bamalot, Hide and Scream, Oshunmare, Grimm Limbo, EML, Détaché, AddictedWhiteGuy, en SonurBer & De Sluwe Vos. Op de site van NEW kun je het album beluisteren, downloaden en sharen. Natuurlijk is het album ook te beluisteren op de Luisterpaal. Wie een live-presentatie van NEW 6.0 wil meemaken, kan op 18 februari in Merleyn (Nijmegen) terecht.

In 2010 kondigde NEW aan zich niet meer te beperken tot enkel Nijmegen en haar vleugels uit te slaan naar heel Oost-Nederland. Een flink aantal aanmeldingen resulteerde in een selectie van elf producers waarvan er vier buiten de grenzen van Gelderland wonen. "We zijn blij met de interesse vanuit heel Oost-Nederland en we gaan ervoor zorgen dat dat aantal in 2011 nog verder toe gaat nemen", aldus Bas Aaftink van Productiehuis ON, dat in NEW samenwerkt met poppodia het Burgerweeshuis en Doornroosje.

De doelstelling van NEW is talent te ontdekken en te ontwikkelen. Daarom zijn de tracks niet alleen als promo-cd verkrijgbaar, maar distribueert platenlabel esc.rec. de artiesten ook digitaal. Aaftink: "De behoefte aan een platform voor producers is duidelijk aanwezig. Bandwedstrijden zijn er genoeg, maar voor muzikanten van electronische muziek zijn er weinig mogelijkheden om zichzelf de presenteren". Het uploaden van tracks voor NEW 7.0 is inmiddels al mogelijk.