Business and pleasure tijdens onthulling Atak Founders Wall

Een ideale combinatie bij de Atak Business Club

door: Gracia Visscher. ,

Nog nooit waren er zoveel mannen in pak en vrouwen netjes gekleed op een zaterdagavond in Atak te vinden. Met burgermeester den Oudsten en gitarist/kunstenaar Adje van den Berg was de business en rock and roll goed vertegenwoordigd, 3VOOR12 was bij de onthulling van de Founders Wall aanwezig.

Een ideale combinatie bij de Atak Business Club

Als vaste Atak groupie ben ik elke zaterdagavond te vinden in het Enschedese poppodium. Deze zaterdag begon het echter wat eerder dan normaal. De onthulling van de Founders Wall van de Atak Business Club (ABC) was namelijk al om half 8 gepland. De bezoekers werden echter niet alleen getrakteerd op drankjes (wijn uit glas!) en een speciaal gepimpte gitaar, maar ook op een concert van Bløf, op het balkon met nog meer drankjes. Er stond ze dus een goede avond te wachten.

De ABC bestaat nu al 2 a 3 jaar en heeft inmiddels al bijna 60 leden, die allemaal Atak ondersteunen. Speciale aandacht was dus verdiend, in een heel bijzondere vorm. Terwijl iedereen in de foyer hun drankjes stonden te nuttigen en al de mooie gitaren stonden te bekijken, werd de officiële opening ingezet. Na een openingspraatje van de directeur van het poppodium kreeg ook de burgemeester Den Oudsten het woord. Onze burgermeester, ook een gepassioneerd pianist, vond het draagvlak wat voor Atak wordt gecreëerd inspirerend en gaf enthousiast aan dat Enschede minder zal bezuinigen op de culturele sector dan elders in het land. Ook vertelde hij dat er eigenlijk een doek had moeten hangen over de Founders Wall om het verrassende element erin te houden voor de opening. Op het officiële moment, wat werd gedaan door de burgermeester, Adje van den Berg en ABC voorzitter Frank Hautvast, deed iedereen toch nog een welverdiende OAH! en AAH!, wat het resultaat helemaal afmaakte.

De Founders Wall rijst hoog boven het publiek uit, maar is ook erg mooi in de ruimte van Atak. De Wall bevat allerlei gepimpte gitaren die elk een sponsorende organisatie vertegenwoordigen die in de ABC zitten. Een aantal organisaties zijn bijvoorbeeld Grolsch, Café Jansen en Janssen, TwentseWelle en Buro Blink. De gitaren waren geheel in stijl van de verschillende organisaties customized, een zelfs met een schoonmaakkit compleet gemaakt. Natuurlijk werd er ook goed reclame gemaakt voor organisaties die lid willen worden, of gewoon een geweldige gepimpte gitaar willen hebben en Atak willen ondersteunen.

Naast een leuke avond voor de mensen die erbij waren, is het ook van belang om te zeggen hoe belangrijk de ABC eigenlijk is en hoe bijzonder deze samenwerking is in Nederland. Niet alleen geven ze ons geliefde Atak een mooi bedrag om te doen wat ze doen, maar geven ze ons, Atakgangers, de mogelijkheid om elke week weer terug te keren in het poppodium. In tijden van crisis en bezuinigingen is het maar wat fijn om een organisatie als dit te hebben, vooral voor de culturele instellingen waar geldproblemen altijd hoog op het lijstje staan. De Founders Wall maakt dit voor het publiek duidelijk en geeft de aanwezigheid van de ABC op een mysterieuze manier weer in het gebouw, waar het hopelijk nog een hele lange tijd blijft. Natuurlijk zijn het ook gewoon allemaal mensen die op deze avond net als de gewone crowd een beetje aangeschoten de deur uit zijn gegaan, want in Atak wordt er plezier gemaakt!