Bevrijdingsfestival Overijssel krijgt steeds meer vorm

Popfront podium en Podium de Doorbraak presenteren line-up

Tekst: Wendy Groot Roessink / Foto's: Yvonne Rakhorst ,

Het programma van het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle wordt steeds completer. Na de bekendmaking van de bands voor Podium de Doorbraak is er nu ook bekend welke bands en singer-songwriters zijn uitgekozen voor het Popfront Podium. Uit twee voorrondes zijn drie winnaars naar voren gekomen: Say What?!, Potman Jr. en Milou isyourmusic.

Popfront podium en Podium de Doorbraak presenteren line-up

Zaterdag 12 februari en zondag 13 februari vonden de voorrondes voor het Popfront Podium plaats in het Popfront. Op zaterdag strijden de bands Stand Alone, Taster, Say What?!, Julie Blue en Free man Pickup voor een plekje op het bevrijdingsfestival. Say What?! gaat deze avond met de prijs naar huis. Volgens de jury is dit schoolbandje van het Van der Capellecollege de band die het publiek het meest doet stralen.


Zondagmiddag verovert Potman Jr. en Milou isyourmusic een startbewijs voor 5 mei. Potman Jr. is de artiestennaam van Freek Potman, die oorspronkelijk uit Twente afkomstig is. De pas 18-jarige zangeres Milou uit Borne verovert de harten met haar akoestische pop-rocknummers.Dit levert de volgende line-up op van het Popfront podium:  De Alliantie, A.I., Capitol, Midnight Manace, Milou isyourmusic, Potman Jr. en Say What?!


KCO maakte afgelopen week ook de bands bekend voor podium de Doorbraak. Bands die op het podium optreden tijdens het bevrijdingsfestival zijn: Birth of Joy, Stefany June en My Propane uit Enschede, Sideditch, Colinn en Lick uit Deventer en De Doorbraak winnaar Proper Outfit uit Haaksbergen. Ook spelen Face The Fact uit Dedemsvaart en de band die op Eurosonic grote indruk maakte Are You A Lion uit Luttenberg/Vroomshoop op het bevrijdingsfestival. Make it Count uit Kampen verzorgt het openingsoptreden en A La Din uit Zwolle sluit af.


Naast al deze bands zijn er ook een aantal grote acts bekend gemaakt. Op het hoofdpodium zijn dit onder andere: Jacqueline Govaert, Destine, Raboon, Ilse de Lange en Moke  Daarnaast staan Paceshifters, Pop Up Animal Kids, en Balthazar geprogrammeerd op het Kink FM Podium. Ook voor het Abbott Theater zijn een aantal namen bekend waaronder Gabriel Rios, Schradinova en Scrum.
Meer informatie is te vinden op de website van het Bevrijdingsfestival