Geuzenpop 2011 - Een interview met... Rudy Mackay (3FM)

"Geuzenpop is interessant voor ons"

Tekst: Elroy Maduro ,

Op een festival zie je niet alleen bands op het podium, ook een presentator mag vaak niet ontbreken. Een interview met 3FM-DJ Rudy Mackay, presentator op Geuzenpop 2011.

"Geuzenpop is interessant voor ons"

Op een festival is een presentator vaak onmisbaar. Op Geuzenpop verzorgde 3FM-DJ Rudy Mackay de presentatie van de Large Stage. Wat vind hij van Geuzenpop?


Hoe komen 3FM DJ’s terecht op Geuzenpop?
“Dat heeft vooral te maken met de contacten die we al hebben met een paar mensen die bij Geuzenpop betrokken zijn, maar voornamelijk Marieke W. Daarnaast zien we hier bands die ook op 3FM worden gedraaid of al Serious Talent bij ons zijn geweest. Dat maakt het interessant voor ons.”

Wat maakt Geuzenpop uniek vergeleken met andere festivals waar je komt?
“Op Geuzenpop is alles heel relaxt en alles is goed geregeld, ook met name backstage. Er is hier een heel fijne en relaxte backstage area. Het enthousiasme van medewerkers is overal voelbaar.”

Hoe verhoudt de line-up van Geuzenpop zich tot 3FM?
“Er is duidelijk een meer alternatieve programmering op Geuzenpop dan op 3FM. Aan de andere kant horen My Favorite Scar, Destine en Krach wel tot het 3FM scala. Destine is toevallig net de week voorafgaand aan Geuzenpop de hele week gast geweest bij de ochtendshow van Mi-Giel (bij afwezigheid door vakantie van Giel Beelen nam Michiel Veenstra de ochtendshow op 3FM voor zijn rekening).”

Zou je uit alle bands die op het festival staan voor ons een TOP 3-FM willen geven?
“Natuurlijk. Over de nummer 1 kan ik kort en duidelijk zijn, zij hebben me verrast en het is ook een band die ik graag eens wil uitnodigen op 3FM. De nummer 2 vind ik veelzijdig en gewoon heel goed. De nummer 3 (denkt even na, bladert nog even door het programmaboekje)… ja, dat moet ook gewoon de nummer 3 worden, vanwege de mix tussen dance en rock”

Top 3FM:
1) Heist
2) The Medics
3) Krach