Geuzenpop 2011 - Een interview met... My Propane

"We hebben een nieuwe koers uitgezet"

Tekst: Elroy Maduro ,

Op zaterdag 6 augustus was 3VOOR12/Overijssel aanwezig op Geuzenpop. Naast de vele optredens, was er ook tijd voor een gesprek met enkele bands. Een interview met My Propane.

"We hebben een nieuwe koers uitgezet"

My Propane stond tijdens Geuzenpop 2010 op de Talentstage. Dit jaar hebben ze de eer op zaterdag de Mainstage te openen. Wat is er nog meer veranderd het afgelopen jaar en wat staat er nog te gebeuren?


Hoe is het met My Propane?
“In het afgelopen jaar zijn er wat hordes geweest die genomen moesten worden. Zo is er in de bandsamenstelling iets veranderd: we hebben een nieuwe gitarist. Hij voegt heel veel toe aan hoe My Propane nu klinkt en gaat klinken. We zijn sinds ongeveer een half jaar bezig met het schrijven van nieuwe nummers. We hebben een nieuwe koers uitgezet waarbij het doel is om nog meer lagen in onze muziek aan te brengen, om twee keer zo dik te klinken in vergelijking met het geluid van nu.”

Nieuwe nummers, dus ook een nieuw album?
“Ja dat ligt wel in de planning. We zijn nu vooral ons geluid aan het boetseren, perfectioneren. In de nieuwe nummers die we speelden heb je dat kunnen horen” (Dat klopt, de nieuwe nummers klonken anders). Voor het nieuwe album hebben we Joost van den Broeke als producer gevonden (o.a. producer voor Wende Snijders, Revamp, Guild of Stags, STEREO). 

Wanneer kunnen we de eerste single verwachten?
“Eind september is de planning. We hebben een Italiaanse regisseur ontmoet waarmee we samen gaan werken. Hij maakt een 15-minuten ‘short film’ die ongeveer kan worden uitgelegd als ‘een Low-Fi weird trip’. Die film wil hij ook insturen naar de diverse internationale filmfestivals. My Propane levert daarvoor de muziek, als een soort soundtrack en dat werkt dus twee kanten op: De film heeft muziek, en wij hebben een clip!”.

En het nieuwe album? Wanneer kunnen we dat verwachten?
“We zijn een indie band (independent, onafhankelijk) en we vinden het erg belangrijk dat we nu weten wat we willen en dat we stabiel zijn. Een releasedatum voor een album hebben we om die reden niet: het is een proces, een album schrijven, opnemen en mixen en masteren. Als we een indicatie geven zeggen we ‘in de eerste helft van 2012’”

 

Voor de nieuwe clip zoekt My Propane nog ‘performers’. Dus als je zin hebt om mee te doen in de clip van My Propane surf dan naar hun website.