Geuzenpop 2011 - Een interview met... Destine

"Destine is wat meer ontwikkeld"

Tekst: Renske Spijker & Jasper van Poelgeest ,

Op zaterdag 6 augustus was 3VOOR12/Overijssel aanwezig op Geuzenpop. Naast de vele optredens, was er ook tijd voor een gesprek met enkele bands. Een interview met Destine.

"Destine is wat meer ontwikkeld"

Als je het programma van Geuzenpop 2011 bekijkt stonden er behoorlijk wat stevige bands geprogrammeerd. Tussen die bands dook ook Destine op als headliner op de Large Stage. Destine staat garant voor een energieke show met uitzinnige fans. 3VOOR12/Overijssel sprak bassist Tom en toetsenist Laurens over Geuzenpop, hun Azië-tour en de komende clubtour.


Destine op Geuzenpop, wat vinden jullie er van om hier te staan?
"Tof! We doen dit jaar niet zo heel veel festivals, het Bevrijdingsfestival Overijssel was de laatste, dus vinden we het leuk om hier te spelen. Het terrein ziet er mooi uit en de sfeer is goed."

Het afgelopen jaar hebben jullie een bijzondere Azië-tour gedaan, hoe was dat?
"Vooral veel rijst eten, haha! Nee, Azië was bizar, echt  te gek. Je reist de wereld over en dan ineens is alles anders; complete chaos. Er zijn maar weinig bands die daar spelen. In Nederland zijn we veel meer gewend, hier is ieder weekend wel een concert. Na onze soundcheck in Hong Kong stonden er zo’n twintig mensen als geesten naar ons te kijken; alsof we goden waren. Wat ook apart was is dat ze tijdens de nummers compleet uit hun dak gingen en tussen de nummers door waren ze muisstil."

In Nederland ligt de gemiddelde leeftijd van jullie fans rond de zeventien, hoe is dat in Azië?
"Wat meer opviel is dat we in Nederland vooral vrouwelijke fans hebben, terwijl er in Azië heel veel jongens voor het podium stonden."

De week voorafgaand aan Geuzenpop hebben jullie de hele week bij Michiel Veenstra in het programma van Giel op 3FM gestaan. Hoe was dat en hoe waren de reacties?
"Het was elke dag héél vroeg opstaan! Maar het was ontzettend leerzaam. We hebben de week ervoor iedere dag gerepeteerd om alles zo goed mogelijk te laten klinken. De reacties waren ontzettend positief."

Jullie hebben onder andere een cover van de Beach Boys gecoverd. Dat klonk alsof jullie nooit anders hebben gedaan, nemen jullie dit nummer op in jullie setlist?
"In principe niet. We zijn geen coverband, ondanks dat het leuk is om af en toe covers te spelen in dit soort programma’s. Het is ook goed om te laten horen dat we meer kunnen dan alleen onze eigen nummers. In onze clubtour deden we trouwens wel een cover; Down van Jay Sean."

Over de clubtour gesproken, in het najaar gaan jullie weer touren door Nederland. Zin in?
"Jazeker! De clubtour is anders dan een festival, het is intiemer. Het publiek komt echt voor jou en dat is bijzonder. Je kunt dan ook wat dingen proberen, dat doen we op festivals minder."

Wat zijn jullie verdere plannen voor de komende tijd?
"We gaan videoclips schieten en in december gaan we onze nieuwe plaat opnemen! Het is niet echt een totaal andere plaat, Destine is wat meer ontwikkeld. Het is wat minder poppunk, de nummers zijn wat dieper."