Agnostic Front zet Poppodium het Front op stelten

Na al die jaren nog steeds alive and kicking!

Tekst: Tamara Scholten / Foto's: Karin Wijnen. ,

Vrijdag 22 juli was het dan zover. In het teken van hun nieuwste Europese tour, doen de mannen van Agnostic Front na Londen en Parijs, Vroomshoop aan.

Na al die jaren nog steeds alive and kicking!

Een hele eer voor Poppodium Het Front, die het laatste seizoen al meerdere grote namen heeft laten aandoen, waaronder Peter Pan Speedrock, Pro-Pain en Sick of it All. Als afsluiter had Poppodium Het Front Agnostic Front weten te strikken. Met het programma van het afgelopen seizoen vers in het geheugen, heeft het podium laten zien, horen en voelen dat het ‘kernpodium waardig’ is.

De avond wordt geopend door Flight 447. Een jeugdige, energieke band met potentie! Helaas geen hardcore sfeer, toch een fijne opwarmer. Deze band kan nog ver komen, als ze goed hun best doen en gaan groeien. Gaaf feit is dat één van de bandleden een vrouw is. Inmiddels stroomt Het Front vol.

Door de warmte staan veel fans van Agnostic Front in de patio te genieten van een biertje en een sigaretje. Ik neem even een kijkje om de sfeer te proeven. Veel vrolijke gezichten en gelach. Dit belooft wat voor de verloop van de avond.

Ik hoor binnen dat de tweede support is begonnen. Het is de beurt aan All for Nothing. Op het moment dat ik naar binnen wil lopen, komt er een jongen naar buiten, naar zijn vrienden en zegt enthousiast ‘Hoor je die stem? Dát is een vrouw!’. Dit is dus de verrassing van de avond, want zonder de band gezien te hebben, lijkt het alsof een man zijn grunt kwaliteiten laat horen. Niets blijkt minder waar, de stoere Cindy van der Heijden schreeuwt voor haar leven. Wat een strot en wat een energie! Ik ben onder de indruk van deze band. Energiek, speels, en vooral erg sterk muzikaal!

Na All for Nothing was het dan eindelijk de beurt aan de band waar ik de hele avond al op zat te wachten: Agnostic Front! Diep onder de indruk van de energie laat ik me meesleuren in de wereld van deze band. Vooral Vinnie Stigma is indrukwekkend aanwezig. De band speelde veel klassiekers, ... maar ook de nieuwe nummers werden enthousiast ontvangen door het publiek. Vooral het nummer die de zanger heeft geschreven na de dood van een vriend blijft me bij. Helaas ging het concert weer veel te snel voorbij, maar het publiek wil meer, veel meer. De veteranen geven nog een toelage, natuurlijk! Verrassend was de cover van ‘Blitzkrieg Bop’, die ik de rest van de avond niet meer uit mijn hoofd kon krijgen. Agnostic Front is na al die jaren nog steeds alive and kicking!