"I just came to Hengelo!"

Laatste show van clubtour Miss Montreal vindt plaats in Metropool Hengelo

Tekst: Jerney Oosting / Foto's: Richelle Ijland. ,

22 april: Goede Vrijdag, een warme lentedag. De afsluiter van de Miss Montreal clubtour vindt plaats in Hengelo met als voorprogramma Yasmin.

Laatste show van clubtour Miss Montreal vindt plaats in Metropool Hengelo

Het voorprogramma Yasmin speelt en langzaam loopt de zaal vol. De band Yasmin is voor velen nog onbekend, maar heeft een strakke sound en heerlijk stemgeluid! De albumpresentie van hun debuut-album “Friend or Foe” vond afgelopen 6 april plaats te Amsterdam en vanavond is Hengelo aan de beurt. Daarna is het tijd voor het hoofdprogramma: Miss Montreal.

Met een “kloppend hart” stond het publiek geduldig te wachten op de opkomst van Miss Montreal. Bij het eerste nummer “Back Beat” ging het publiek al helemaal uit zijn dak. Een nieuwe uitdaging was de “loopstation“, waarmee Sanne geluidsfragmenten opnam om die vervolgens tegelijkertijd af te spelen, waardoor er een mooie sound werd gecreëerd. “Wel een goede timing voor iemand die stottert” vond ze zelf toen ze hoorde wat ze had opgenomen.

Afgelopen woensdag zijn ze terug gekomen uit Nashville waar ze bezig zijn geweest met een nieuw album. Sanne vertelde dat ze sinds drie weken weer vrijgezel is en hierover een nummer heeft geschreven. Dit nummer werd vanavond voor het eerst gespeeld. Onder begeleiding van Peter Hendriks, de toetsenist, bracht ze dit nummer erg mooi ten gehore en raakte ze hiermee het publiek.

Ook speelden ze het bekende nummer “Hello” van Martin Solveig.
Door een opmerking van bassist Kobus Groen werd het nummer veranderd in “I just came to Hengelo!”. Het publiek was laaiend enthousiast en zong dit samen met de band uit volle borst mee.
Deze avond was zeker een geslaagde afsluiting van de clubtour van Miss Montreal.