Burger Band Clash Band Interview 4: Iron Palm

"Tegenwoordig wordt metal meestal geassocieerd met een hoop lawaai en gesketter"

Tekst: Steven den Boer ,

Goede vrijdag is dit keer in het Burgerweeshuis wel heel erg goed te noemen: met de Burger Band Clash zullen maar liefst zes beginnende bands zich van hun beste kant laten zien en horen. Een interview met: Iron Palm.

"Tegenwoordig wordt metal meestal geassocieerd met een hoop lawaai en gesketter"

Wie is Iron Palm en wat voor muziek spelen jullie?

We bestaan uit gitarist/leadzanger Lars Bergman, op rythm guitar Reinier Wiskerke, Koen Fens op drums en Joost van Hoogstraten op de bas. Wij zijn een trash metal band uit Deventer

De naam Iron Palm komt uit de Chinese vechtkunst. Heeft iemand van jullie dat beoefend of komt de bandnaam ergens anders vandaan?

De bandnaam komt vooral voort uit het feit dat we niet echt een geschikte bandnaam konden vinden. Toen kwam Lars op een dag met deze naam en moest alleen Joost echt overgehaald worden om de bandnaam te kiezen.

Is Deventer een goede plek om als band te beginnen?

Er is in Deventer veel animo om beginnende bands op weg te helpen, maar uiteindelijk moet je toch zelf op zoek gaan. Deventer is daarbij een redelijke plek om te beginnen, met de Elegast, het Burgerweeshuis, etc.

Wat is op dit moment jullie grootste obstakel om bekend te worden?

We moeten nog veel groeien. Op dit moment gaat het al redelijk lekker, maar we moeten nog een grote kans aangeboden krijgen of opzoeken. Het blijft wel altijd in je achterhoofd zitten. Er is slechts een minuscuul gedeelte van de mensen die echt bekend wordt, maar we blijven het proberen.

Welke cover zou je het liefst nog eens willen spelen en waarom?

A Tout Le Monde, In My Darkest Hour Of Holy Wars en The Punishment Due. Alledrie van Megadeth.

In de Stentor staat dat jullie het imago van metal willen veranderen. Hoe zit dat precies?

Tegenwoordig wordt metal meestal geassocieerd met een hoop lawaai en gesketter. Dat hebben wij natuurlijk ook wel een beetje, maar we willen gewoon onze eigen sound laten horen die niet helemaal in sync staat met het alledaagse metal stereotype.

Burger Band Clash
Burgerweeshuis Deventer
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: € 3,00