Burger Band Clash Band Interview 2: The Headaches

"Dan zak je dus door een podium heen en daar leer je dan weer van. Of niet"

Tekst: Steven den Boer ,

Goede vrijdag is dit keer in het Burgerweeshuis wel heel erg goed te noemen: met de Burger Band Clash zullen maar liefst zes beginnende bands zich van hun beste kant laten zien en horen. Een interview met: The Headaches.

"Dan zak je dus door een podium heen en daar leer je dan weer van. Of niet"

 Wie is The Headaches en wat voor muziek spelen jullie?

The Headaches is een jonge, energieke rockband uit Zutphen. Wij zetten door onze pakkende, dynamische. moderne rocksound en energieke performance een indrukwekkende show neer.

Wat is op dit moment jullie grootste obstakel om bekend te worden?

Als onze EP "tastbaar" is en onze website on-air, rest ons nog weinig behalve veel vette gigs geven en aandacht krijgen van de landelijke media.

Jullie zijn een keer door een podium gezakt. Komt daar jullie bandnaam vandaan?

Haha nee, dat ligt nog verder terug in de geschiedenis. Je komt weleens op van die plekken die te wensen overlaten. Dan zijn wij wel zo van "the show must go on", maar dan zak je dus door zo'n podium heen en daar leer je dan weer van. Of niet.

Welke cover zou je het liefst nog eens willen spelen en waarom?

Eigenlijk hebben we een tijdje geleden besloten te stoppen met coveren. Als het toch moet, spelen we het liefst Another Brick In The Wall van Pink Floyd. Dan wel helemaal onze eigen versie met zoveel mogelijk spacy dingetjes erin. Blijft leuk om mee te experimenteren.

Is Deventer een goede plek om als band te beginnen?

Nou, we hebben er niet zoveel ervaring mee eigenlijk, maar zoiets als het Burgerweeshuis maakt Deventer wel aantrekkelijk voor nieuwe bands.

 Nemen jullie naar het Burgerweeshuis ook weer jullie eigen meubels mee om een goede sfeer te garanderen?

Haha ons imago is ons al voor. Maar natuurlijk nemen we onze eigen meubels mee, het is part of the show. We willen dat mensen niet alleen naar ons luisteren, maar dat ze de hele beleving vet vinden. Muziek blijft natuurlijk het hoofdding, maar een stukje decor en theatrale uitstraling hoort nou eenmaal bij ons en zorgt ervoor dat mensen denken: "Oja, dat waren The Headaches".