Burger Band Clash Band Interview 1: Quite Funky

"Het is geweldig om in het Burgerweeshuis te mogen optreden"

Tekst: Steven den Boer ,

Goede vrijdag (22 april) is dit keer in het Burgerweeshuis wel heel erg goed te noemen: met de Burger Band Clash zullen maar liefst zes beginnende bands zich van hun beste kant laten zien en horen. Een interview met: Quite Funky

"Het is geweldig om in het Burgerweeshuis te mogen optreden"

Wie is Quite Funky en wat voor muziek spelen jullie?

Quite Funky is een jonge funkband die op de school Boerhaave is ontstaan door een open podium. De bezetting is: Mo van der Does (13) op saxofoon, Daan Oostdam (13) op piano, Ruben Lier (15) op gitaar, Douwe Bosma (15) op basgitaar en Joris van den Berg (14) op drums. Onze muziek zou je kunnen omschrijven als funk/jazz, maar soms wijken we af naar andere stijlen. Onze muziek is een mix van verschillende stijlen. We laten ons inspireren door o.a. Jamiroquai, Porcupine Tree, New Cool Collective en Mama's Gun.

Wat is op dit moment jullie grootste obstakel om bekend te worden?

We zijn nu niet bezig met bekend worden, maar met een goed optreden neer te zetten op de Burger Band Clash. Daarna gaan we doelstellingen maken voor onszelf wat betreft volgende optredens, onze bekendheid vergroten en meer nummers schrijven. We zijn pas drie maanden geleden begonnen, maar we vinden dat het allemaal prima loopt tot nu toe.

Behalve jullie Jamiroquai cover op YouTube zijn jullie bijna niet online te vinden. Geloven jullie niet in de magische kracht van het internet of gaat dit nog komen?

We geloven zeker in de kracht van het internet. We zijn nu begonnen aan een eigen Hyves pagina www.QuiteFunky.hyves.nl. We hebben gewoonweg nog geen optredens gehad om filmpjes van onze eigen nummers te maken, maar hier zal snel verandering in komen. Er staat een website op stapel en het logo is in de maak, maar we richten ons nu vooral op onze eigen muziek.

Welke cover zou je het liefst nog eens willen spelen en waarom?

Space Cowboy van Jamiroquai. Het is een geniaal nummer en erg moeilijk. Het is daarom ook nog niet gelukt om het nummer te spelen. Daar komt nog bij dat het lastig is om dit nummer zo te coveren dat je tevreden bent als je jouw cover vergelijkt met het origineel.

Is Deventer een goede plek om als band te beginnen?

Ja, we denken van wel. Als je in een grotere stad als Amsterdam begint is het moeilijk om in die stad bekend te worden en van daaruit op te bouwen. Als je in een kleine stad begint, dan is het niet erg zinvol om daar bekend te worden en er zijn ook niet zoveel mogelijkheden om op te treden. Wat dat betreft is Deventer ideaal. Er is maar een beperkt aantal podia die er toe doen. Het Burgerweeshuis is een geweldig podium om op te mogen treden.

Burger Band Clash
Burgerweeshuis Deventer
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: € 3,00