Betoverend optreden in Dominicanenklooster

Optreden op geheime locatie net een sprookje

Tekst: Vera Reuvers / Foto's: Anke Olthof ,

Groeilamp; een concept van Woelmuis Producties waarin de verassing van act en locatie centraal staat. Al acht keer vond Groeilamp plaats in en rondom Erica. De negende editie vond afgelopen woensdag in Zwolle plaats. Act: geheim. Locatie: ook geheim.

Optreden op geheime locatie net een sprookje

Afgelopen woensdag is het voor de bezoekers een complete verrassing dat zij met het project ‘Groeilamp’ georganiseerd door Woelmuis Producties mogen genieten van een intiem optreden van Lucas Hamming, Martin van der Vrugt en Jessica Kilroy in het Dominicanenklooster. Eenieder is uitgenodigd voor dit concert, maar niemand weet wie er gaat optreden en waar. Tot aan het optreden blijft dit voor iedereen een verrassing.

Eenmaal in het klooster aangekomen, wordt iedereen naar een prachtig mysterieuze zolder gebracht, waar de muzikanten een bijzonder mooi en sereen optreden verzorgen. Zij leveren het publiek een waar sprookje. Jessica Kilroy sluit de avond af met een adembenemende uithaal. Het hele publiek verlaat hierdoor het klooster met kippenvel.

Dit is inmiddels het negende succes van Groeilamp. Tot nu toe wordt dit project/evenement altijd georganiseerd in de plaats Erica. Deze negende keer is georganiseerd door Arjan Brandsma, Patrick Kuiper, Lotte Jonker, Justin Daems. Vanwege dit succes zullen ze de locaties voor het evenement vanaf nu afwisselend in Erica of in Zwolle plaatsvinden. Deze keer zal moeilijker te overtreffen zijn. Toch ontstaan er nu al weer veel mooie ideeën voor een volgend ‘Groeilamp-festival’. Het publiek wacht met smart af.