Programma Popronde 2010 Deventer

Voor het vierde aansluitende jaar zal de Popronde in Deventer neerstrijken.

Het volledige programma van de Popronde 2010 in Deventer, met korte bio's van alle bands die 25 september in Deventer zullen spelen.

Voor het vierde aansluitende jaar zal de Popronde in Deventer neerstrijken.

 

20.00u Opening
Het Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9
New YX                                  Alternative/Rock
Geïnspireerd door wilde dieren, lange nachten, vroege ochtenden, psychedelische tripjes naar Berlijn en Lady Gaga maakt New YX krachtige rauwe muziek met liters energie. Denk aan een vuige sound, maar kraakheldere melodieën, denk aan sfeervol, maar minimalistisch.
 
 
20.15u
De Heeren op de Brink, Brink 72
Corijn                                      Singer/songwriter
In mei 2009 won Corijn de landelijke finale van de singer/songwriterscontest Nootuitgang, waarmee hij zichzelf met zachte stem en sterk gearrangeerde nummers profileerde als een serieuze singer/songwriter. Zijn debuut-EP “In the Meadow” kwam eind 2009 uit.
 
20.15u
De Heks, Brink 63
Little Things That Kill              Indie/Pop
Deze mede-initiatoren van Snoranje zijn herrezen uit de as van Eleven (Noorderslag, Lowlands). Werden eind 2009 3FM Serious Talent. Oogstten louter lof met debuutplaat ‘Smokescreens’. Toonden o.a. op Metropolis festival dat indierock live
nog altijd vlamt.
 
 
20.30u
Danscafé Persee, Brink 32
So What                                 Pop/Rock
So What is een energieke pop/rockband uit Den Haag, met een show vol aanstekelijke nummers. De band vertoont vergelijkingen met britpop bands als The Arctic Monkeys en The Kooks maar dan met een Haagse draai.
 
 


21:00u
De 7e Hemel, Grote Kerkhof 28
Jesse Maria                            Pop
Jesse Maria laat met haar eigenzinnige popsongs veel van zichzelf horen. Hoewel ze pas 20 is, weet ze een verfrissende sound neer te zetten met zowel swingende als rustige nummers. Sinds oktober 2008 is zij bekend als 3FM Serious Talent.
 
 
21.30u
Walhalla, Achter de Muren Zandpoort 20
G.O.T.V.                                 Stoner/Rock
Hoekig, nuchter, vuig, strak, een bak herrie, doordacht, 's ochtends nukkig. Een greep woorden waarmee je G.O.T.V. zou kunnen omschrijven. Komend uit het pittoreske Leiden, strijdt G.O.T.V. om zich uit de grijze massa van de hedendaagse popwereld te vechten.
 
21:30u
Art Of Memory, Grote Kerkhof 23
Mary had a Little Band           Alternatieve pop
Mary had a Little Band maakt avontuurlijke pop. Na een finaleplaats bij de Grote Prijs van Nederland in 2009, is dit jaar de debuut EP Six Short Stories uitgekomen. "Een echte toevoeging op de Nederlands popscene"(Lust for Life) "Sterk gearrangeerd."(Oor)
 
 
21:30u
Crossroads, De Graven 2-4
The Cosmic Carnival             Pop/Rock
The Cosmic Carnival won in haar debuutjaar met melodieuze composities en ijzersterke liveshows meteen de Grote Prijs van Nederland en is een jaar later helemaal klaar voor de Popronde. Eerder dit jaar verscheen er een e.p. van de band die in 2011 een vervolg krijgt in de vorm van een album.
 
 
21.45u
Het Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9
I am Oak                                Art-folk/Modern-folk
I am Oak is de Utrechtse singer-songwriter Thijs Kuijken. Hij combineert akoestische gitaar en zang met koortjes, banjo, minimalistische beats, samples en orgelklanken. Een combinatie van ingetogen songs, meerstemmige koortjes en een geheel nieuwe benadering van folkmuziek.
 
22.00u
De Heeren op de Brink, Brink 72
Friction                                   Urban/Reggae
Friction komt oorspronkelijk uit Ghana en heeft 5 awards gewonnen bij de African Music Awards. Hier in Nederland heeft hij zijn eigen band waarmee hij regelmatig optreedt in clubs en in festival. Wat je kunt verwachten is urban/hiphop en reggae.
 
22.30u
De Heks, Brink 63
Audiofeel                                Dance/Pop
LIVEXS 2010:‘audiofeel , band met een grote toekomst’
OOR 2010:‘..sterke hysterische zang..’‘..Brits bloed door de aderen..’‘..sterk debuut..’
Live: ‘fucking brilliant’ audiofeel moet je zien. 2010/2011 ook on tour van Liverpool tot Istanbul.
 
22.30u
De Alm, Kleine Overstraat 87                                                           3 FM ST stage
Handsome Poets                   Pop/Rock
De muziekstijl van de Handsome Poets is het best te typeren als indiepop: creatief, energiek en toegankelijk. De poëtische teksten reflecteren de wereld waarin de bandleden leven: een mistige uitzichtloosheid, maar boordevol heldere vergezichten. www.handsomepoets.nl
 
22:30u
De 7e Hemel, Grote Kerhof 28
Casper Adrien                                    Singer/Songwriter/Folk
Singer-songwriter wiens muziek het best valt te omschrijven als folk met randjes pop, blues en soul. Zijn nummers liggen fijn in het gehoor en bevatten daarnaast verschillende lagen. Hierbij spelen tekst en emoties een belangrijke rol.
 
 
23.00u
Walhalla, Achter de Muren Zandpoort 20
The Cohens                           Pianorock
De muziek van deze powertrio uit Nijmegen, kan worden omschreven als notoir, nerveus en verassend inventief. In de composities zorgen de orgelpartijen en zang voor de melodie, gestuwd door drumwerk dat wisselt van subtiel naar krachtig
 
 
23.15u
Moskou, Brink 50
Audioknights                           Pop Dance
Audioknights maakt lekker in het gehoor liggende dancepop. Electronische beats, groovy gitaren en catchy synthesizers. Het concept van een elektronische popband is natuurlijk niet van gisteren, maar de samenwerking tussen Roel en Hugo is zeker verfrissend.
 
 
23.30u
De Elegast, Brink 10 onder                           (3VOOR12 HN)
Deadbeat Passenger             Rock
De muziek van Deadbeat Passenger is een mix van stevige rock en rootsrock met uitgewerkte melodieën en variaties met de kwaliteit die je kunt verwachten van zulke ervaren muzikanten.

 + AFTERPARTY De Elegast DJ Johnny D. (OOR)!