OIIO helpt ons door de herfst

Huiskamergevoel in het Burgerweeshuiscafe

Tekst: Joost Kleine Schaars / Foto's: Marcel de Graaf ,

Door de kleine, fijne liedjes van OIIO ontstaat er een echt huiskamersfeertje in het Burgerweeshuiscafe.

Huiskamergevoel in het Burgerweeshuiscafe

Altijd rond deze tijd verlang ik naar muziek die mij kan opladen om de koude herfst- en wintermaanden door te komen. Deze keer is de eer aan de Nijmeegse band OIIO.

Ze hebben de reputatie dat de liedjes live beter te horen zijn dan op cd. Het huiskamergevoel met een open haard is aanwezig. Wanneer het buiten kil en nat is, wat doe je dan: ga je de warmte opzoeken of komt de warmte naar jou toe? Als je eenmaal in het burgercafé staat komt de warmte wel naar jou toe. Hoe dan? Binnen word je wakker geschud door oplevingen van de band.

Een akoestische gitaar, de leadzanger, achtergrondzang door man en vrouw, elektrisch gitaar, een drummer en als laatste de toetsenist maken het plaatje compleet.

OIIO gaat lekker. Dat is ook wat ze uitstralen. De band is het leukst om naar te kijken in een klein café. Het zal niet lang meer duren of ze bereiken een breder publiek. Op hun site is maandelijks een nieuw nummer gratis te downloaden. De cafe’s komen wel vol en daar kunnen ze hun laatste nummers prima testen. Twijfels zijn er wel over hoe deze band op een groter podium staat. Als publiek zie je dan niets van het fijne op extra instrumenten. Zullen ze ook voor een groter publiek de pit houden om te blijven boeien? Als je de kou en nattigheid zat bent, ga dan een keer de warmte opzoeken. Het helpt, echt. De nazomer begint.