Inschrijving De Doorbraak gestart

Oost-Overijssel kan zich nu aanmelden

De Doorbraak! Welke muzikant droomt er niet van? Talentvolle muzikanten uit de provincie Overijssel krijgen binnenkort weer de kans om zich aan te melden voor De Doorbraak. Organisator Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) start in november met de tweede editie van Oost-Overijssel. Aanmelden kan tot maandag 25 oktober.

Oost-Overijssel kan zich nu aanmelden

Popbands met eigen repertoire waarvan de helft van de bandleden woonachtig is in Oost-Overijssel kunnen zich inschrijven via een link naar MySpace, met een mp3 of per post. Een vakkundige jury selecteert eind november de bands voor de halve finales. Die vinden plaats op 11 en 12 november (resp. Metropool in Hengelo en Why Don’t Cha in Diepenheim). De finale wordt gespeeld op 19 november in Atak in Enschede.

Alle finalisten van De Doorbraak worden opgenomen in het talentontwikkelingsprogramma van KCO. Zij krijgen onder andere speelmogelijkheden op verschillende podia in heel Overijssel. Het prijzenpakket van De Doorbraak bestaat uit bemiddeling voor optredens op gerenommeerde podia als Bevrijdingsfestival Overijssel, Eurosonic, Sena Pop NL in De Melkweg in Amsterdam. Daarnaast worden winnende bands gecoacht bij zaken als het schrijven van eigen nummers, het verzorgen van PR en de podiumpresentatie.

De winnaar van De Doorbraak Oost 2009, Velvet Monk uit Hengelo, is onder andere terecht gekomen op: HobNob Almelo, Geuzenpop Enschede en Summer Square Hengelo. Maar ook stonden ze op het Bevrijdingsfestival Overijssel en op de SENA POPnl Award in de Melkweg Amsterdam. De winnaar van De Doorbraak West 2010, A La Din uit Zwolle, is door KCO afgevaardigd naar Geuzenpop, Grasconcert Zwolle en staat op Eurosonic 2011 en het Bevrijdingsfestival Overijssel. Ook andere finalisten hebben festivaloptredens gekregen.

Meer informatie is te vinden op www.de-doorbraak.com en www.kco.nl.