Burgerweeshuis loopt warm voor Fakkelbrigadier Sticks

Support van Bo.No.Booz bracht de Zwolse vibe goed binnen in het Burger

Tekst: Fabian Schrijver ,

Vrijdag 9 oktober 2010 knalde de positiviteit door het Burgerweeshuis. Fakkelbrigadier Sticks bracht Rico mee als back-up. Bo.No.Booz warmde de zaal goed op met funky vibes.

Support van Bo.No.Booz bracht de Zwolse vibe goed binnen in het Burger

Vrijdagavond 9 oktober trekken de hip hop liefhebbers uit Deventer en omstreken er massaal op uit om hun held Sticks te zien voor de promotie van ‘Alledaagse Waanzin’. Hoewel er weinig tracks van het nieuwe album gedaan werden, was het een feestje als vanouds.

Als ik de zaal betreed blijkt voorprogramma Bo.No.Booz al van start te zijn gegaan. Hoewel het nog vrij leeg is in de zaal (zo'n 20 mensen), zit de vibe er al goed in. Je ziet de mensen langzaam loskomen op de funky beats van de Zwolse formatie. Met de rappers Boluz en Boon en een back-up van DJ Toby One lijkt Zwolle na de welbekende brigadiers met een nieuw wapenfeit te komen. De show zat met hier en daar een schoonheidsfoutje nog niet helemaal strak in elkaar, maar toch kunnen de mensen in de zaal tijdens de act losgaan, lachen (vooral door de grapjes van praatjesmaker Boluz) en genieten van de beats. Het lijkt goed te vallen en de mannen van Bo.No.Booz vertellen met later, wanneer ze als echte hip hop liefhebbers ook naar de show van Sticks en ART komen kijken, dat ze tevreden zijn.

Na de openingsact stroomt de zaal leeg om massaal te gaan roken. Zo ook uw verslaggever. Bij terugkomst lijkt er een metamorfose plaatsgevonden te hebben. Nu staan er al zo’n 250 mensen bier te drinken en te wachten op de hoofdact van de avond. De mensen hoeven niet lang te wachten, want daar komt de host al op. Nu kan de avond hard verder.

Na de opening van de show, die enkele nummers van het nieuwe album bevat, betreed Rico het podium tijdens het nummer ‘Colucci Era' van de Fakkelbrigade. Het publiek reageert enthousiast. Wel lijkt het erop dat het publiek al veel gewend is van deze mannen. Nieuwe nummers worden aandachtig beluisterd, maar de zaal kan er nog niet helemaal in opgaan zoals ze dat deden tijdens het Opgezwolle tijdperk. Echter, na een kwart van de show begint het bier te werken en in combinatie met de oude tracks van Opgezwolle en Fakkelbrigade gaat het publiek goed los. Een feestelijke stemming komt erin en bij het nummer ‘Hoedeplank’ komt de langverwachte pit dan ook tot stand.

Al met al is het een geslaagde avond met goede hip hop. De positieve vibe is duidelijk merkbaar, zoals altijd in het Burgerweeshuis, en de liefhebber verlaat tevreden de zaal.