Julie Blue geeft visitekaartje af met debuut-ep 'Mindblowing'

Zwolse band klinkt levendig, funky en warm

René van Hoesel ,

Het Zwolse vijftal heeft een succesvol eigen format ontwikkeld, waarvan deze debuut-ep getiteld 'Mindblowing' het resultaat is. De nummers kenmerken zich door levendig geluid, waarbij de invloeden van funk en jazz zijn verweven met de overduidelijke warme invloeden van soul, blues en gitaarpop.

Zwolse band klinkt levendig, funky en warm

Begin 2010 is er uit een samenwerking tussen de twee neven Bram van Leeuwen (gitaar) en Christian Klooster (toetsen) de band Julie Blue gevormd, nadat al gauw gelijkgestemde muzikanten werden gevonden in de vorm van Julia van Alphen (zang), Paul Klein (bas) en Joost van Harskamp (drums).
Het vijftal heeft een succesvol eigen format ontwikkeld, waarvan deze debuut-ep getiteld 'Mindblowing' het resultaat is. De nummers kenmerken zich door levendig geluid, waarbij de invloeden van funk en jazz zijn verweven met de overduidelijke warme invloeden van soul, blues en gitaarpop.
Julia's stem wordt als het ware gedragen op de muziek.

Na een kort intro volgt de swingende titeltrack 'Mindblowing', gevolgd door 'The Trip' waarbij we toch écht twee keer moeten luisteren of het niet Anouk is. Maar nee: het is toch écht Julia die hier zingt. Zegt wat over de kwaliteit die de band in huis heeft.
Heel wat rustiger gaat het eraan toe in 'Sunny Day'. Zomers, bijna mellow en erg aangenaam. Hekkensluiter op deze ep is het speelse 'Never On Time'. 

Julie Blue geeft met 'Mindblowing' een visitekaartje van hoogstaand niveau af. Deze kennismaking met het vijftal bevalt ronduit uitstekend. De band bewijst over de nodige ervaring te beschikken en het klinkt bijzonder prettig en vertrouwd, het is zeker geen studioband. Mooier kun je je als beginnende band niet wensen.

Website: www.julieblue.nl